Fædrelandsvennen

Ville snu og kjøre hjem igjen

Adnan Hadzic (18) starter trolig sin første seriekamp under Steinar Pedersen tirsdag. Midtbanesp­illeren angrer ikke på at han valgte Start i konkurrans­e med andre klubber.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– Det var egentlig verst da jeg kjørte ned til Kristiansa­nd fra Horten. Da hadde jeg en skikkelig uggen magefølels­e. Jeg hadde lyst til å snu og kjøre tilbake, sier Hadzic til Fædrelands­vennen.

G18-landslagss­pilleren var ønsket av flere eliteserie­klubber, deriblant Sandefjord, Stabæk og Odd. I stedet ble han Starts første forsterkni­ng i sommer da sørlending­ene kjøpte han ut av kontrakten med 3. divisjonsk­lubben Ørn-horten.

– Jeg har valgt den klubben der jeg kan utvikle meg best mulig. Det sportslige tilbudet er veldig spennende og klubben har vist at de satser på unge spillere, sa Hadzic da overgangen var et faktum.

18-åringen sier at det var tøft å flytte til et nytt sted, spesielt den første uka. Han lengtet hjem.

– Jeg kunne tatt et trygt valg og gått til en klubb som var litt nærmere, forklarer Hadzic, som nå er glad han valgte Start og Sørlandet.

– Jeg ville prøve litt nye ting og komme meg litt bort. I dag er jeg veldig fornøyd. Det er helt konge her akkurat nå, sier Hadzic.

VANSKELIG KLUBBVALG

I sommer vurderte han flere alternativ­er før han bestemte seg.

– Det var veldig fram og tilbake mellom Start og fire andre klubber. Jeg visste ikke hvor jeg ville, og det var et veldig vanskelig valg, sier Hadzic.

Start var den klubben som viste størst interesse, og han ble overbevist da han møtte Steinar Pedersen og administre­rende direktør Even Øgrey Brandsdal en uke før han signerte kontrakten.

– Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Start og byen. Dette har vært en stor klubb hele tiden, og nå skal vi krige for å rykke opp igjen, sier Hadzic.

– Var spilletid en viktig faktor for deg?

– Jeg kunne sikkert ha spilt mye andre steder også. Jeg føler jeg har vært god siden jeg kom hit, og tatt var på muligheten­e mine, sier Hadzic.

Han har fått spilletid i fire kamper for Start så langt. Mot Jerv sist gjorde han et godt innhopp, og scoret blant annet 3–1-målet på tampen av oppgjøret.

18-åringen ligger an til å starte tirsdagens kamp, etter å ha blitt drillet som indreløper inn mot oppgjøret mot Bodø/glimt på Sparebanke­n Sør Arena. Det er en posisjon han liker godt, selv om favorittro­llen er sentralt.

– Jeg er ganske aggressiv, og kan ta med meg ballen framover i banen. Jeg kan tilføre litt styrke, løpskraft og kreativite­t, sier Hadzic.

– MASSE ENERGI I SPILLET

Steinar Pedersen vil ikke si om Hadzic starter mot Bodø/glimt tirsdag.

– Hva tilfører han midtbanen om du bruker ham?

– Adnan har masse energi i spillet sitt. Han er kraftfull og har bra rekkevidde i pasningssp­illet. Vi får se hvordan vi velger å sette sammen laget, sier Pedersen.

Kaptein Simon Larsen sier at Hadzic har vist seg godt fram på treningene.

– Han kom også inn og gjorde et godt innhopp sist. Han begynner å vokse seg inn i laget, og jeg synes han har vært bra nå i det siste, sier Larsen.

 ?? FOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Adnan Hadzic hadde tilbud fra flere klubber da han signerte for Start i sommer.
FOTO: HÅVARD KARLSEN Adnan Hadzic hadde tilbud fra flere klubber da han signerte for Start i sommer.
 ?? FOTO: SCHRØDER, TOR ERIK / NTB SCANPIX ?? Her er Adnan Hadzic i aksjon mot Tromsdalen på Sparebanke­n Sør Arena.
FOTO: SCHRØDER, TOR ERIK / NTB SCANPIX Her er Adnan Hadzic i aksjon mot Tromsdalen på Sparebanke­n Sør Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway