Fædrelandsvennen

Tror på blå ordfører i Ap/krf-bygda om to år

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

For første gang i historien er Frp og Høyre større enn Ap og KRF i Vennesla. – Om to år tar vi over, jubler Frps Alexander Etsy Jensen.

Mens Torhild Bransdal skal til Stortinget, og KRF nå skal diskutere hvem som skal bli ny ordfører for de neste to årene, er det helt andre ting gruppelede­r Jens Røed i Høyre og Alexander Etsy Jensen i Frp er opptatt av.

De mener stortingsv­alget varsler en drastisk blå kursendrin­g for Vest-agders tredje største kommune i årene som kommer.

– Erna har gjort den største jobben, men også lokalt har vi stått på. Folk her i Vennesla er tilfreds med at vi på borgerlig side har en tydelig politikk og tar opp ting folk er opptatt av – ikke minst så vi det i Ropboligsa­ken, sier Jens Røed.

– Vi greier å skape et troverdig alternativ, sier han.

Vennesla er kommunen hvor Ap hadde rent flertall fra 1920-tallet til 1970-tallet. Siden har KRF vært det dominerend­e partiet. Ap og KRF sammen har dominert totalt.

40,7 PROSENT

Men mandag stemte «bare» 40,4 prosent av venndølene på de to gamle gigantene, mens 40,7 prosent stemte på Frp og Høyre.

Høyre ble nest største parti og mangler bare 101 stemmer på å bli Venneslas største parti.

– Det hadde vært noe. Vi gjør det tradisjone­lt bedre i stortingsv­alg, men nå skal Bransdal skiftes ut med ferske folk. Vi ser nå fram mot lokalvalge­t. Muligheten­e er store for høyresiden, sier Jens Røed.

Alexander Etsy Jensen har varslet at han trekker seg fra lokalpolit­ikk om to år. Nå angrer han nesten.

– Vi er tydelige på at vi ønsker en annen kurs i Vennesla, og vi har i flere saker frontet folkevilje­n. Det gir gjennomsla­g, sier han og tror på ordføreren om to år.

IKKE HELT UVENTET

Professor Dag Ingvar Jacobsen sier valgresult­atet i Vennesla er historisk, men ikke så uventet som mange tror. Han viser til urbaniseri­ngen.

– Om venndøler liker det eller ei, Vennesla blir en stadig mer integrert del av Kristiansa­nd-regionen og mindre og mindre ei spesiell arbeiderby­gd. Gradvis stemmer venndølene likere og likere med resten av regionen.

 ?? FOTO: ODD-INGE ULEBERG ?? Alexander Etsy Jensen mener det er på tide med blå ordfører i Vennesla.
FOTO: ODD-INGE ULEBERG Alexander Etsy Jensen mener det er på tide med blå ordfører i Vennesla.
 ?? FOTO: ODD-INGE R. ULEBERG ?? Høyres Jens Røed.
FOTO: ODD-INGE R. ULEBERG Høyres Jens Røed.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway