Fædrelandsvennen

Gelius til NRK Sørlandet

- TORBJØRN WITZØE

Jon Gelius slutter i Dagsrevyen, og begynner 1. november i NRK Sørlandet.

Tidligere i høst ble det kjent at det profilerte Dagsrevyen-ankeret og tidligere Usa-korrespond­enten flytter til Arendal. Tirsdag meldte NRK at han slutter i Dagsrevyen.

– Vi har foretatt et livsvalg ved å kjøpe hus i Arendal og flytte tilbake til barndomstr­aktene. Da muligheten for en fast Nrk-stilling i nærheten plutselig dukket opp, kunne jeg ikke la den sjansen gå fra meg, sier 53-åringen til Fædrelands­vennen.

– vemodig å slutte

Han sier det blir rart og vemodig å slutte i Dagsrevyen, at han har hatt en unik jobb og vært priviliger­t som har fått lov til å lede Norges største og viktigste nyhetsprog­ram gjennom så mange år.

– Min nye jobb ved NRK Sørlandet i Kristiansa­nd innebærer en kombinasjo­n av reporter, programled­er, vaktsjef og reportasje­ledelse. Jobben gir meg også mulighet til opptredene­r i ulike sammenheng­er på riksdekken­de TV, så jeg blir nok ikke helt borte fra skjermen.

over 25 år i dagsrevyen

Jon Gelius har vært i Dagsrevyen i over 25 år i ulike roller, og han legger ikke skjul på at det vil bli noen følelsesla­dede uker framover før han skifter jobb.

– Det tyngste blir å forlate alle mine dyktige kolleger, som med årene er blitt nære og gode venner, sier han.

Jon Gelius er for øvrig bror til presten Einar Gelius.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX ?? Jon Gelius har vært i Dagsrevyen i over 25 år.
FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX Jon Gelius har vært i Dagsrevyen i over 25 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway