Fædrelandsvennen

Nm-dronning fra KOK

- JAN BLANDKJENN, for Kristiansa­nd Orienterin­gsklubb

Under lørdagens NM i mellomdist­anse sikret Marianne Andersen fra KOK seg nok et Nm-gull.

Marianne tok kommando fra start i lørdagens løp og ledet gjennom hele den 4,4 km lange løypa. Til slutt ble seiersmarg­inen på hele 30 sekunder ned til Anne Margrethe Hausken Nordberg. Marianne står dermed igjen som dronningen med to gull under Nm-uka.

– Jeg er aller mest fornøyd med at jeg endelig fikk til et godt langdistan­seløp igjen. Mellomdist­ansen var også solid, men jeg orienterte litt for forsiktig og defensivt deler av løypa til at det kan kalles et skikkelig toppløp, sier Marianne.

Sebastian Daland, også han fra Kristiansa­nd Orienterin­gsklubb, tok en gledelig bronsemeda­lje i den meget sterke H17-18-juniorklas­sen. Han var bare seks sekunder bak sølvet. Sebastian tok dermed sesongens andre Nm-medalje, og slo tilbake etter en litt skuffende langdistan­se torsdag.

Marius Aurebekk ble nr. 11 i samme klasse. I eldste juniorklas­se var det Marius Pytten som ble beste lokale løper med 6. plass, Johannes Bakke Aashamar ble nr. 11.

I herrer senior hadde Vegard Danielsen et godt løp, som holdt til 10. plass, 2.42 min bak suverene Olav Lundanes. Gaute Friestad fikk en 16. plass.

Under søndagens stafett stilte KOK med fire herrelag, og spesielt var det forventnin­ger til 1. laget. Ved første veksling var det 17-åringene Marius Aurebekk for 2. laget og Kristian Pytten for 4. laget som var best av våre lag. Gøy å se at ungguttene holder farten til teten store deler av løypa. Til slutt ble 1. laget med Håvard Irgens, Gaute Friestad og Vegard Danielsen nr. 19 og 2. laget med juniorene Marius Aurebekk, Sebastian Daland og Johannes Bakke Aashamar nr. 24.

?? FOTO: JACK BJØRNSEN ?? Marianne Andersen (t.h.) fra Kristiansa­nd Orienterin­gsklubb vant både torsdagens langdistan­se og lørdagens mellomdist­anse i årets O-NM. Her diskuterer hun veivalg med Anne Margrethe H. Nordberg, som tok sølvet i begge løpene.
FOTO: JACK BJØRNSEN Marianne Andersen (t.h.) fra Kristiansa­nd Orienterin­gsklubb vant både torsdagens langdistan­se og lørdagens mellomdist­anse i årets O-NM. Her diskuterer hun veivalg med Anne Margrethe H. Nordberg, som tok sølvet i begge løpene.