Fædrelandsvennen

– Småirriter­t på systemet

- RICHARD NODELAND

– Jeg så først og fremst en dyktig person i Christine og bryr meg svært lite om at hun har vært borte fra arbeidsmar­kedet i seks-sju år, sier Coworx-sjef Terje Klungland.

Det mener han andre arbeidsgiv­ere også bør gjøre.

– Tør å ta i mot flere i praksis. Sjansen for å treffe blink er stor, og det krever nødvendigv­is ikke noen voldsom oppfølging. I vårt tilfelle var det heller motsatt. Du fikk jo bare utlevert en pc og klarte deg selv, sier Klungland og smi- ler til Wassengen.

Smilet snur derimot til småirritas­jon når han snakker om «systemet».

– At hun får beskjed om at hun er delvis arbeidsufø­r fordi hun ikke kan stille på jobb mellom 8 og 16, sier Klungland og rister oppgitt på hodet.

– Hallo! Vi lever i 2017. For meg, og mange andre arbeidsgiv­ere, spiller det ingen rolle om når og hvor arbeidsopp­gavene utføres, så lenge det gjøres innen avtalt frist. Jeg kjenner jeg blir litt småfyrt over systemet, sier Klun- gland, som legger et strengt dagpengere­gelverk og manglende lønnstilsk­udd for bedrifter yngre enn ett år til på listen over irritasjon­smomenter.

Han oppfordrer ellers andre i Wassengens situasjon til å være «på».

– Ta sjansen dersom du får en praksispla­ss! Er du motivert, er sjansen for å få jobb mye større. Og bygg nettverk! De fleste ledige stillingen­e lyses aldri ut men går via bekjente og jungeltele­grafen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway