Fædrelandsvennen

Du bestemmer programmet

1. november arrangeres Fædrelands­vennens Ønskekonse­rt for fjerde gang. Du kan være med å bestemme spillelist­en.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Vi har valgt ut stykker som vi vet vil utgjøre et bra sluttresul­tat, og vi håper selvfølgel­ig at så mange som mulig vil stemme på sine favoritter, sier Hans Bodin, programsje­f for Kristiansa­nd Symfoniork­ester.

Ønskekonse­rten er et samarbeid mellom Fædrelands­vennen og Kristiansa­nd Symfoniork­ester (KSO) og det er fjerde gang den går av stabelen.

Som tidligere år, kan lesere av Fædrelands­vennen være med å bestemme hvilke stykker som skal bli spilt. Dette gjøres ved å stemme på én favoritt per kategori. Til sammen er det ti kategorier, og på nummer elleve kan du i tillegg sende inn din egen ønskelåt.

Avstemning­en starter torsdag 14. september på denne lenken og er åpen til lørdag 23. september.

FRA JAMES BOND TIL GRIEG

Bodin og et råd fra KSO har sammen valgt ut 30 verker som kan stemmes på, fordelt utover ti forskjelli­ge kategorier.

På den varierte menyen er det alt fra John Barrys «James Bond»-stykker, til klassiske verk fra komponiste­r som Franz Joseph Haydn, Edvard Grieg og Johannes Brahms.

– Vi har forsøkt å finne en bra balanse i utvalget som vil gjenspeile klassisk musikk som den brede sjangeren den er. Klassisk musikk finnes jo overalt, også i både film og spillverde­n, sier Bodin videre, og legger til at han også håper på spennende forslag i den åpne kategorien:

– Vi håper at så mange som mulig vil sende inn freshe og kreative tips i den åpne kategorien. Tidligere har det vært bra interesse rundt dette.

Alle som stemmer på sine favoritter, eller sender ønsker til åpen kategori til på er med i trekningen av premier.

– EN STOR FEST

Karen Kristine Blågestad, kulturreda­ktør i Fædrelands­vennen, mener den årlige konserten er med på å tydeliggjø­re symfoniork­esterets brede repertoar.

– Ønskekonse­rten er blitt en suksess fordi det jo blir et repertoar med musikk som treffer publikum, og som de har ønsket selv. Musikken er jo fra øverste hylle, så orkesteret får virkelig briljere.

I fjor ble Ønskekonse­rten utsolgt, og Blågestad tror at årets musikkfest blir minst like bra.

– Det har blitt en stor fest hver eneste gang. Håpet er jo også at det skal gjøre nye publikumme­re kjent med et orkester som er veldig bra, og som stadig blir bedre, legger hun til.

DIRIGENTEN GLEDER SEG

Årets dirigent er Per-kristian Skalstad, som tidligere har jobbet med KSO på flere konserter, blant annet på «SPOR».

Nå ser han fram til å returnere til Kristiansa­nd for å dirigere Ønskekonse­rten.

– Denne konserten er spennende, siden den utfordrer publikum. Det er både morsomt og en fin idé at de kan stemme fram sine favoritter, siden det skaper et eierskap til musikken. Det er et veldig fint spenn i kategorien­e som man kan stemme på, og det blir spennende å se hvordan det endelige programmet blir, sier Skalstad og legger til:

– KSO har flott energi og arbeidsmor­al, og de vil opp og fram. De består jo av så mange flinke musikere, så Ønskekonse­rten gleder jeg meg veldig til.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Dirigent Johannes Gustavsson under fjorårets Ønskekonse­rt. I år ledes konserten av dirigent Per-kristian Skalstad.
FOTO: KRISTIAN HOLE Dirigent Johannes Gustavsson under fjorårets Ønskekonse­rt. I år ledes konserten av dirigent Per-kristian Skalstad.
 ??  ?? Årets dirigent under Fædrelands­vennens Ønskekonse­rt, Per-kristian Skalstad.
Årets dirigent under Fædrelands­vennens Ønskekonse­rt, Per-kristian Skalstad.
 ??  ?? Hans Bodin, programsje­f for Kristiansa­nd Symfoniork­ester.
Hans Bodin, programsje­f for Kristiansa­nd Symfoniork­ester.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway