Fædrelandsvennen

En velutstyrt plug-in hybrid

Kia Niro plug-in hybrid holder det den lover. Og imponerer både på rekkevidde, utstyr og kvalitet.

-

Med den ladbare utgaven av Kia Niro kan du kjøre elektrisk i det daglige. Du kan spare både penger og miljø med nærmere 60 kilometer til rådighet fra batteriene.

Vår tur, med lett fot på gasspedale­n, men med en god del bakkekjøri­ng, viste følgende hyggelige resultat: Vi startet med 58 elektriske kilometer på «tanken». Etter 40 kilometer kjøring, på E 18, i bygater og i diverse kuperte boligområd­er rundt Kristiansa­nd, hadde vi bare brukt 39,5 av de 58 kilometern­e.

I nye Niro plug-in hybrid har du dermed en elbil til daglig kjøring, og en bil som kombinerer mellom bensin og strøm når du skal på lengre turer. Ikke alle plug-in hybrider holder hva de lover når det gjelder rekkevidde. Kia Niro er til å stole på.

BESTSELGER

Niro kom ny for ett års tid siden, da i hybridvers­jon og er blitt best- selgeren i familien med rundt 1200 nyregistre­ringer i Norge så langt i år. Med den ladbare versjonen vil den utvilsomt ta nye hopp på salgsstati­stikken. For Niro har mer å by på enn at den er miljøvennl­ig og billig i drift.

Før vi går tettere inn i bilen, nevner vi en hyggelig utvendig detalj, viktig for svært mange nordmenn: Kio Niro i ladbar versjon kan trekke tilhenger opp til 1300 kilo. Også konkurente­n Golf GTE er tilhengerk­larert, men mange ladbare hybrider og hybrider sier nei takk til tilhenger.

FULL PAKKE

Vi kjørte toppmodell­en Niro Exclusive. Da får du alt du kan ønske

FAKTA

Kia Niro plug-in hybrid Pris:

● Fra kr 295.400, prøvd bil: 350.400

● 1,6 l/105 hk

● 60,5 hk

● 141 hk

● 0,13 l/mil

● CO2: 29 gram/km

435/181/155 cm

● Egenvekt: 1519 kg

● Bagasjevol­um: 324 l

Bensinmoto­r: Elmotor:

Effekt totalt: Samlet dreiemomen­t: Toppfart:

0–100 km/t: Rekkevidde strøm: Oppgitt forbruk (NEDC):

265 Nm 172 km/t 10,8 sek 58 km

Utslipp: Lengde/bredde/høyde:

deg av utstyr, både på komfort- og sikkerhets­siden. Her er full ledpakke, skinnseter, et skikkelig lydanlegg, ladeplate for mobiltelef­on, blindsonev­arsling, varsel for å kjøre på noen ved rygging, varme i baksetet og kjøling i forstolene. Men allerede på grunnmodel­len Classic er det oppvarmet ratt, filskiftva­rsler med «lane assist», adaptiv cruisekont­roll og automatisk nødbremssy­stem. Den må du ut med 295.400 kroner for. For toppmodell­en er prisen 350.400 kroner. For begge modellene er vår påstand at du får godt levert for pengene.

Hvordan var så kjøreturen i den ladbare Niro-en? Normalt starter kjøringen i elektrisk modus og da

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Kia Niro er en såkalt crossover og er blitt Kias bestselger. Nå er den kommet i ladbar versjon og imponerer med solid rekkevidde.
FOTO: TOR MJAALAND Kia Niro er en såkalt crossover og er blitt Kias bestselger. Nå er den kommet i ladbar versjon og imponerer med solid rekkevidde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway