Fædrelandsvennen

D til å stole på

- TEKST: TOR MJAALAND

er det stillheten som rår. Du blir der til batteriet er nede i hybridmodu­s, og da kombineres det mellom bensin og strøm. Har du valgt å kjøre elektrisk, men trenger alle 141 hestekreft­ene ved en forbikjøri­ng, kobler også bensinmoto­ren inn for å gi ekstra drakraft. Du kan selvsagt velge å starte i hybridmodu­s om du vil spare på strømmen. Det kan være aktuelt om du skal til en by som har innført forbud mot biler med fossilt drevne motorer.

KVALITET

Med en bensinmoto­r på 105 hk og elmotor på 60,5 hk, totaleffek­t 141 hk, tar Niro ikke opp kampen med de mange ladbare hybride- ne som flotter seg med både 200 og 300 hestekreft­er. Men du har greit med krefter selv om bilen langt fra er noen racer. I tillegg kan du regne som sikkert at Niro ikke blir bilen politikern­e kommer til å straffe når de skal se nærmere på avgiftene på de ladbare bilene.

Toppmodell­en vi kjørte oser i tillegg av kvalitet. Du sitter behagelig i solide seter, bilen virker godt isolert og du har en seks trinns girkasse som er i funksjon også når du kjører elektrisk.

Bagasjerom på 324 liter er 100 liter mindre enn i hybridvers­jonen grunnet batterier som tar plass under bagasjerom­gulvet. Sistnevnte koster også 15–20.000 kroner mindre, avhengig av hvilken modell du velger. Men de pengene sparer du inn igjen rimelig kjapt om du har mye småkjøring og er en flink lader.

Vi nevner at Kia fortsatt har landets beste på garanti med sju år/150.000 kilometer. Det gjelder også for batteripak­kene i ladehybrid­ene. Greit å ta med seg på kjøpet.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Ryddig stilig i den koreanske bilen som holder høy standard og titter opp mot premiumseg­mentet.
FOTO: TOR MJAALAND Ryddig stilig i den koreanske bilen som holder høy standard og titter opp mot premiumseg­mentet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway