Fædrelandsvennen

Snart skal Volvo XC40 vises fram

- TOR MJAALAND

Det nærmer seg lansering av Volvos første kompakt-suv. Svenskene har startet infokampan­jen.

Foreløpig lar de oss ikke se bilen, det skjer senere i september. Bilen, med navnet XC40, blir den første i en serie av mindre biler fra Volvo, alle bygget på en ny plattform. Volvo selv er ikke beskjeden når de i en pressemeld­ing slår fast at med høstens lansering av nye Volvo XC40 setter Volvo Cars en ny standard for sikkerhet og brukervenn­lighet i premiumseg­mentet for små suv-er.

HEKTISKE BYMILJØER

– XC40 er den første bilen i dette raskt voksende segmentet, og her er vekten lagt på å navigere i dagens hektiske bymiljøer. XC40 bygger på Volvos arv som ledende på sikkerhet, og har de beste sikkerhets­standarden­e, et enkelt brukergren­sesnitt og praktiske tilkoblede tjenester, sier konsernsje­f Håkan Samuelsson.

LOVER BEST UTSTYR

Volvo lovet at det skal bli den best utstyrte kompakt-suv med sikkerhets- og styreassis­tansefunks­joner som for eksempel semi-autonome pilot assist-system, seneste generasjon­en city safety, og et 360-graders kamera som gjør det enklere å parkere på trange parkerings­plasser.

SLAPPE AV

– Mens sikkerhets- og styreassis­tansesyste­mene våre aktivt registrere­r og begrenser potensiel- le farlige situasjone­r, kan du som fører slappe av og derfor kose deg mer i bytrafikke­n, sier Malin Ekholm, lederen av Volvo Cars Safety Centre.

I tillegg til å være utstyrt med de mest avanserte sikkerhets- og styreassis­tansesyste­mene, kan XC40 skilte med alle sikkerhets­og infotainme­ntfunksjon­ene som finnes i de større modellene.

– Vi har utviklet et solid, brukervenn­lig, praktisk og ukompliser­t brukergren­sesnitt på grunnlag av tilbakemel­dinger fra brukere – i tillegg til forskning, der grunnstein­en er at vi er ledende på sikkerhet, sier Ödgärd Andersson, Vice President Vehicle Software & Electronic­s hos Volvo Cars.

 ?? FOTO: VOLVO ?? Her er konseptutg­aven av Volvo XC40 slik den ble presentert tidligere i år.
FOTO: VOLVO Her er konseptutg­aven av Volvo XC40 slik den ble presentert tidligere i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway