Fædrelandsvennen

Skålevik har skrevet seg inn

Steffen Lie Skålevik er den første Startspill­eren som har scoret i sine fire første kamper for klubben.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– Det har vært en veldig bra start. Jeg får bare prøve å sette flere sånne rekorder, sier Skålevik til Fædrelands­vennen og smiler.

Skålevik ble hentet på lån fra Brann i august, og har levert fra første stund. Han hadde mål og målgivende i debuten mot Ull/ Kisa, og har siden scoret mot Tromsdalen, to ganger mot Jerv, og ga Start ledelsen 1–0 mot Bodø/ Glimt med et glimrende langskudd.

– Vi er utrolig imponert over hva han har gjort for oss, sier sportslig leder i Start, Tor-kristian Karlsen.

Tirsdag skrev Skålevik seg inn i Start-historien som den første spilleren som har scoret i sine fire første kamper for klubben.

To har vært nære samme prestasjon siden Norgesseri­en startet i 1937.

• Erling Paulsen var målløs i sin A-lagsdebut i 1945, men scoret sju i de fire neste.

• Johan Svennevig kom fra Jerv før 1959-sesongen og sto for åtte mål på de fem første, blant annet fire mot sin gamle klubb i debutkampe­n. Han scoret i de tre første og i sin femte kamp.

– Jeg kan ikke få skrytt nok av det Steffen har vist så langt, sier Steinar Pedersen.

Start-treneren visste at han fikk en hardtarbei­dende spiss da Skålevik signerte for en måneds tid siden.

– Han får mye oppmerksom­het nå, siden han scorer mål. Steffen er en viktig bidragsyte­r til at vi vinner kamper og får resultater, sier Pedersen.

mener skålevik er Unik

Mot Bodø/glimt løp Skålevik på hver eneste ball, og var et konstant uromoment for forsvaret til gjestene.

– Jeg kan nesten ikke huske å ha sett en spiss med sånn arbeidsinn­sats. Han har en holdning og mentalitet på banen som er så forbilledl­ig. Jeg tror veldig mange spillere kan lære av å studere Steffen Lie Skålevik litt, sier Karlsen.

Mye av grunnen til at Skålevik kom til Start, var at han ble lovet spilletid som spiss. Han har en kontrakt ut 2019-sesongen med Brann, der han satt mye på tribunen i vårsesonge­n, til tross for at han ble toppscorer for bergensern­e i fjor med seks mål.

– I Brann kom han ikke til sin rett, og han trengte å komme seg bort litt. Nå får han starte kamper som spiss og det er selvsagt uendelig mye bedre for ham enn å være et kantaltern­ativ i Brann, sier Brann-kommentato­r i Bergens Tidende, Anders Pamer.

I Start har Skålevik spilt midtspiss i 4–3–3.

– Jeg har alltid ment at han er best som én av to spisser, da får han kommet til sin rett inne i boksen. Som kantspille­r har han levert mål for Brann, men Steffen har verken sine styrker i innleggsfo­ten eller én-mot-én offensivt. Etter mitt syn er det klokt å plassere ham der han er best: Rett foran motstander­målet, sier Pamer.

to spisser som SCORER

Start la om til to spisser da Kristjan Floki Finnbogaso­n kom inn mot Bodø/glimt. Islendinge­n reddet også ett poeng mot slutten av kampen med sitt 2–2-mål. Det var hans andre scoring på tre innhopp.

Start-trener Steinar Pedersen, som la om til 4–3–3 tidlig i sommer, beskriver det å ha Floki på benken som et luksusprob­lem.

– Steffen har prestert veldig godt, og dette har vi kontroll på, sier Pedersen om han vurderer et formasjons­bytte igjen nå.

– Har du plass til begge på laget, enten i 4–4–2 eller i 4–3–3?

– Det har vi absolutt, så får vi se hvordan vi prioritere­r kampene framover. Det er greit å ha variasjons­muligheter, sier Pedersen.

Skålevik tror han og Finnbogaso­n kan fungere bra sammen på topp.

– Han er stor og sterk, så kan jeg spille litt rundt ham, sier Skålevik.

24-åringen er i utgangspun­ktet Start-spiller ut årets sesong. Hva som skjer neste år, har ikke spissen tenkt noe særlig på.

– Jeg bare konsentrer­er meg om å være her, og hjelpe laget til et opprykk, sier Skålevik.

– Han har kontrakt med Brann, og det må vi forholde oss til. Vi hentet ham med tanke på at han skulle styrke sjansene våre for opprykk. Hittil har han gjort det, så får vi se på slutten av sesongen hva det blir til, sier Tor-kristian Karlsen, Starts sportslige leder.

PS: Daniel Aase måtte ut mot slutten av kampen mot Bodø/ Glimt. Ifølge Starts fysioterap­eut var det bare snakk om en krampe.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/ NTB SCANPIX ?? Her feirer Skålevik (nummer to fra høyre) sitt 1–0-mål mot Bodø/glimt tirsdag. På bildet: Adnan Hadzic (f.v.), Damion Lowe, Conor O'brien, Daniel Aase og Gudmundur Kristjanss­on.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/ NTB SCANPIX Her feirer Skålevik (nummer to fra høyre) sitt 1–0-mål mot Bodø/glimt tirsdag. På bildet: Adnan Hadzic (f.v.), Damion Lowe, Conor O'brien, Daniel Aase og Gudmundur Kristjanss­on.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway