Fædrelandsvennen

Sammenlagt­seieren glapp for Hagen

- CHRISTIAN FODER, for Team Coop

Kristiansa­nderen Krister Hagen leverte sterkt i East Bohemia Tour, men klarte ikke å forsvare sammenlagt­ledelsen på siste etappe.

Før den avsluttend­e 171 kilometer lange etappen lørdag hadde Hagen bare to sekunders forsprang til lagkamerat Philip Lindau, og fire sekunder til polakken Kamil Zielinski. Team Coops sørlending var dog optimistis­k med tanke på å forsvare ledelsen, og det så også godt ut underveis på etappen, hvor Hagen tok tre bonussekun­der og økte ledelsen.

Da et redusert hovedfelt nær- met seg målet på de avsluttend­e lokale rundene, sto det klart at bare en seier til Zielinski kunne frariste sammenlagt­seieren til Hagen. Dessverre var polakken sterk nok til nettopp å gjøre dette og Hagen måtte derfor nøyes med andreplass­en i sammendrag­et etter at han selv ble nummer ti på etappen.

– Det ble en etappe hvor alle andre ventet på at vi skulle ta ansvar. Det synes jeg vi klarte ganske bra, og vi tok bonussekun­der underveis. Derfor var vi i en god posisjon på slutten, men kan- skje det kostet litt for mye å gå etter bonussekun­dene. I hvert fall spurtet jeg dårlig og så skjer det verst tenkelige at Zielinski vinner, sier Hagen.

Når Hagen skal oppsummere helgen, er han likevel godt fornøyd med egen og laget sin innsats.

– Nå når alt er kommet litt på avstand, er gleden over min første Uci-seier fortsatt større enn skuffelsen over at sammenlagt­seieren glapp. Jeg synes også vi gjør en god laginnsats, og så var det gøy for meg å få mye hjelp av August Jensen på slutten – han viser virkelig god Vm-form, forteller Hagen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway