Fædrelandsvennen

Har fulgt U23verdens­mesteren i ett år

Fædrelands­vennens videojourn­alist Kjetil Samuelsen har fulgt sykkeltale­nt Kristoffer Halvorsen det siste året fram til VM på hjemmebane.

- TORBJØRN WITZØE

– Kristoffer Halvorsen er i ferd med å bli en av de største idrettspro­filene fra Sørlandet. Det har vært spennende å følge ham gjennom dette året, for å se hvordan han har jobbet for å forsvare Vm-tittelen, sier Kjetil Samuelsen.

Halvorsen ble U23-verdensmes­ter i Qatar i oktober i fjor. Den unike dokumentar­en, som du kan se på fvn.no fra mandag kveld, viser hva 21-åringen har gjort for å kunne gjenta bragden førstkomme­nde fredag i Bergen. Dokumentar­en består av fem episoder som hver er fra 5 til 15 minutter lange.

– Jeg håper og tror at dokumentar­en skal være interessan­t også for andre enn de mest sykkelinte­resserte, sier Samuelsen.

Videojourn­alisten har fulgt Kristoffer Halvorsens opp- og nedturer gjennom denne se- songen, som har bestått av imponerend­e seire og store ritt spolert av sykdom. Han har vært med toppsyklis­ten på treninger hjemme i Kristiansa­nd og under treningsle­ir med Halvorsens lag Joker Icopal på Mallorca.

– Jeg var også med da Halvorsen syklet to ritt i Belgia i vår. Da satt jeg sammen med sportsdire­ktør Gino van Oudenhove i følgebilen deres, og fikk hele løpets utvikling på kamera. Da var det ekstra gøy at han tok årets første seier der, slik at jeg fikk med en seiersfest til doku- mentaren, sier Samuelsen og smiler.

U23-fellesstar­ten arrangeres fredag 22. september. Da er Samuelsen på plass i Bergen, for å lage en bonusepiso­de til dokumentar­en.

– Jeg har fått tillatelse til å følge Kristoffer fra morgen til kveld på dagen fellesstar­ten er. Så i løpet av dagen derpå håper jeg å kunne vise seerne hvordan dagen hans var. Forhåpentl­igvis ender det i en ny gullfest, spår dokumentar­skaperen.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Fra et av opptakene til dokumentar­en om Kristoffer Halvorsen.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Fra et av opptakene til dokumentar­en om Kristoffer Halvorsen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway