Fædrelandsvennen

Jerv vant og ga Start en hjelpende hånd

Jerv vant 2-0 over Sandnes Ulf, og hjalp Start i kampen om opprykk i går.

- HENRIK GILL

Det var Jerv som åpnet best på Levermyr Stadion i kampen mot Sandnes Ulf. Hjemmelage­t gjorde et formasjons­bytte til denne kampen, og la om fra 4-3-3 til 4-2-3-1. Andreas Hagen var tilbake fra karantene, og ble satt i en fremskutt «tier-rolle».

Jerv skapte flere sjanser utover i førsteomga­ngen, men etter hvert tok Sandnes Ulf mer initiativ i kampen. Da halvtimen var spilt, fikk bortelaget en gigantsjan­se. Sandnes Ulf slo inn fra høyre, og Miljeteig sto helt alene inne i feltet. Spissen klarte ikke å treffe ballen ordentlig med hodet, og avslutning­en gikk dermed utenfor. Dermed sto det 0–0 til pause.

Etter 54 minutter kom endelig scoringen på Levermyr. Jerv rullet opp på høyresiden, og Wembangomo drev framover i banen. Han spilte ballen fint inn til Akintola, som kom alene med keeper. Sistnevnte tuppet ballen elegant forbi Sahlgren, og dermed kunne hjemmefan- sen slippe jubelen løs.

Jerv hadde full kontroll i andre omgang, uten at bortelaget skapte de store sjansene. Med snaue ti minutter igjen av kampen fikk Danso vist seg skikkelig fram. Kristoffer Tønnessen driblet seg oppover venstresid­en, før han spilte ballen videre til Danso. Sistnevnte banket til fra 25 meter, og ballen havnet i det lengste krysset. Fantastisk prestasjon av Danso, som var Jervs beste spiller mot Sandnes Ulf.

Hjemmelage­t hadde god kontroll på Sandnes Ulf, og bortelaget klarte aldri å true Jervs le- delse. Dermed endte kampen 2-0 til Jerv, som kan se tilbake på en solid prestasjon på Levermyr Stadion.

Det så lenge ut til at det skulle ende 0-0 i kampen mellom Arendal og Mjøndalen. Det var første kampen på det nye stadionet på Bjønnes. Men Mjøndalen scoret på overtid, og stakk dermed av med alle de tre poengene.

Fredriksen slo en god corner, og etter mye klabb og babb havnet ballen i beina til Jonathan Lindseth, som pirket ballen i mål.

?? FOTO: HENRIK GILL ?? Jerv vant fortjent mot Sandnes Ulf i går.