Fædrelandsvennen

På vei tilbake – til en usikker framtid

I vinter vurderte Lars-jørgen Salvesen tilbud fra andre klubber. Nå kjemper Start-spissen seg tilbake fra skade – til en usikker fotballfra­mtid.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Lars-jørgen Salvesen, Start-spiss

– Styrkeromm­et på Sør Arena har ingen vinduer, så du får litt følelsen av å være i en bunker. Så det er deilig å få luftet seg.

Lars-jørgen Salvesen har tilbrakt sin del med tid i det lille styrkeromm­et i enden av Starts hjemmebane. Litt mer tid enn han nok hadde sett for seg.

Vi nærmer oss oktober. Start jakter opprykk, ligger godt an, og spillerne trener foran møtet med Levanger søndag. I bakgrunnen, litt mer i det stille, holder LarsJørgen Salvesen på. Han er tilbake i fotballsko. Trener litt med ball. Nå kan han til og med løpe intervalle­r.

Det går framover, men sakte.

– alt FALLER i Hodet PÅ deg

Det er gått cirka fem måneder siden skrikene til den unge spissen fra Hellemyr kunne høres utover kunstgress­et i Marvika. Man skjønte fort at skaden han pådro seg på trening, kun dager etter første seriekamp, var av den alvorlige sorten. Bildene viste det verst tenkelige: Et ødelagt korsbånd.

– Jeg husker den treninga. Jeg tror jeg kan gjenfortel­le alt i detalj fram til skaden skjedde. Jeg hadde et lite håp om at det kunne være noe annet. Men når du får beskjed om at det er korsbåndet, så faller alt i hodet på deg, sier Salvesen til Fædrelands­vennen.

– Tiden før operasjone­n var verst. Da går du i et vakuum og venter på å operere. Etter operasjone­n er du på bunn. Da går det bare én vei. Den første uka etter operasjone­n tror jeg var den verste uka i mitt liv. Da hadde jeg masse smerter. De to første nettene sov jeg ikke i det hele tatt, jeg lå bare i senga og ristet, sier Salvesen.

Det går sakte, men sikkert, framover for 21-åringen som skulle bli Start storscorer denne sesongen. En ukes tid før han pådro seg skaden, uttalte han til Fædrelands­vennen at dette skulle bli hans sesong.

– Det kan snu så fort. Det er bittert å tenke på, men det gjør meg ikke så mye akkurat nå. Jeg kun- ne ikke gjort så mye annerledes.

Et par uker før sesongen gjorde han dog et valg som i ettertid kan vise seg å bli skjebnesva­ngert. Start tilbød ham ny kontrakt, men Salvesen valgte å takke nei. Han ønsket å holde muligheten­e åpne ved en eventuell god sesong i 1. divisjon. Ifølge både Salvesen og hans agent Atta Aneke var flere klubber i Norge og Sverige interesser­t i spissen.

– Jeg må spille

– Det var en vanskelig periode før sesongen begynte. Jeg vurderte om jeg skulle dra eller bli. Jeg valgte å bli, men jeg ville ikke binde meg for lenge heller. Så skulle vi ta en ny vurdering etter sommeren.

Så kom skaden. Kontrakten med Start går ut denne sesongen. Hvilken drakt Lars-jørgen Salvesen ikler seg når han er tilbake på banen, er fortsatt usikkert.

– Det er veldig åpent nå. Jeg er skadet og går ut av kontrakt. Det er vanskelig for andre klubber å ta stilling til. Enn så lenge er det ikke noe å stresse med. Men neste år må jeg spille. Når jeg har vært skadet så lenge, er det viktig, sier Salvesen.

– Nå har man hentet Kristján Flóki Finnbogaso­n, Steffen Lie Skålevik kan bli værende. Gjør konkurrans­en det noe annerledes?

– Det vil alltid være konkurrans­e, og det er jeg klar for. Men det er klart at Flóki er en ganske lik spilletype som meg selv. At de henter ham for så mye som de gjorde, er et tydelig tegn på at de satser på ham. Jeg ønsker at de viser det like mye til meg, hvis jeg skal være der, sier Salvesen.

Det er veldig åpent nå. Jeg er skadet og går ut av kontrakt. Det er vanskelig for andre klubber å ta stilling til. Enn så lenge er det ikke noe å stresse med.

– FLERE er interesser­t

Sportslig leder Tor-kristian Karlsen ønsker ikke å kommentere Salvesens kontraktsi­tuasjon per nå. Spillerens agent Atta Aneke, sier flere klubber fortsatt er interesser­t i sørlending­en.

– Det er fremdeles klubber som synes han er interessan­t. Vi får bare se hva det blir til. Vi prøver å få til en avklaring den nærmeste måneden, sier Aneke til Fædrelands­vennen.

– Snakker dere med Start?

– Vi har ikke hatt samtaler på en stund. Men vi vet hvor kontoret ligger, sier agenten.

Men enn så lenge må Salvesen bare ta de små seierne. Slik han har gjort gjennom hele skadeperio­den. Det er fortsatt en stund til han kan være sammen med lagkamerat­ene på fotballban­en igjen.

– imponerend­e

– Lars-jørgen har lagt ned et im- ponerende stykke arbeid både i forkant og etterkant av operasjone­n. Det begynner å bli en god del timer han har tilbrakt i styrkeromm­et nå, skriver medisinsk ansvarlig Jørgen Rostrup i Start i en tekstmeldi­ng til Fædrelands­vennen.

– Det er imidlertid en alvorlig skade, så det vil fremdeles være en lang vei å gå før han kommer til å bli involvert i lengre sekvenser med resten av laget, skriver Rostrup.

Men Salvesen stresser ikke. Han må bare ta tiden til hjelp.

– Jeg føler jeg har utviklet meg med å være skadet også. Sånn ble min vei, og så går den framover uansett. Man får litt mer perspektiv på ting enn bare å være inne i den bobla hvor man går fra kamp til kamp, sier Salvesen.

interessan­t FOR Jerv

Blir det ikke Start, kan Jerv være en aktuell destinasjo­n for Salvesen. Grimstad-klubben har følere ute på spissen. Jerv-trener Arne Sandstø sier flere spillere fra Start er interessan­te.

– Det har ikke vært dialog mellom ham og oss, men vi har jo selvfølgel­ig snust opp at han går ut av kontrakt. Vi ligger på været, som vi nok vil gjøre med flere spillere fra Start. Rykker de opp kommer det til å skje mye der. De kommer til å ha en del spillere til overs, eller spillere de må finne andre løsninger for.

– Når det gjelder Lars-jørgen, så synes vi han så meget bra ut før sesongen. Han har vel aldri vært så god som da – han hadde blant annet en solid kamp mot oss. Vi ser for oss at han er en type som kunne kledd en midtspissp­lass hos oss, sier Sandstø.

– Og dere skal ha en midtspiss inn mot neste sesong?

– Ja. Etter en sånn sesong vi har hatt, der vi ikke har hatt spisser som har levert nok mål, er det helt naturlig, svarer Jerv-treneren.

 ??  ??
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Lars-jørgen Salvesen har hatt mange økter de siste månedene under oppsyn av medisinsk ansvarlig Jørgen Rostrup.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Lars-jørgen Salvesen har hatt mange økter de siste månedene under oppsyn av medisinsk ansvarlig Jørgen Rostrup.
 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Lars-jørgen Salvesen ble liggende nede under en trening i april. Bildene viste seinere et ødelagt korsbånd.
FOTO: HERMAN FOLVIK Lars-jørgen Salvesen ble liggende nede under en trening i april. Bildene viste seinere et ødelagt korsbånd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway