Fædrelandsvennen

Sponset bedriftsid­retten til

Statens vegvesen har godkjent bilverkste­det og biler fra Olsen Bil. Samtidig sponset skandalefi­rmaet bedriftsid­rettslaget. Nå kommer det regelendri­nger.

- TEKST: ROALD ANKERSEN OG EIVIND KRISTENSEN

– Jeg ser betenkelig­heter med dette. Derfor har jeg tatt det opp med Vegdirekto­ratet, sier regionvegs­jef Kjell Inge Davik til Fædrelands­vennen.

VAR UKJENT

Fædrelands­vennen har fra flere kilder fått opplyst om sponsingen denne uken. Tirsdag ettermidda­g tok vi kontakt med regionveis­jefen.

Davik var da ukjent med sponsingen, men ønsket å komme til bunns i saken. Senere på kvelden fikk han en bekreftels­e av bedriftsid­rettslaget til Statens vegvesen i Aust-agder.

– Jeg ba kasserer i bedriftsid­rettslaget sjekke dette, og har fått opplyst at de fikk 5000 kroner av Olsen Bil i 2015, sier Davik.

– Det er helt uakseptabe­lt og ikke i tråd med våre etiske retningsli­njer, sa regionveis­jef Kjell Inge Davik til Fædrelands­vennen da.

Dagen etter hadde han funnet ut at dette var helt i tråd med praksisen ellers i etaten. Dette omtalte Agderposte­n onsdag ettermidda­g.

– De ansatte i Arendal har ikke gjort noe galt i forhold til regelverke­t, men fulgt resten av landet, sier Davik.

Likevel har han betenkelig­heter.

– Ja, vi er en statlig etat med mange kontaktpun­kter mot publikum. Jeg tror regelverke­t bør omarbeides slik at man ikke finansiere­s på denne måten, svarer Davik.

TRAFIKKFAR­LIGE BILER

Statens vegvesen har godkjent og ført tilsyn med bilverkste­det til Olsen Bil, som fikset opp kon- demnerte biler. Disse ble så solgt til kunder i hele Sør-norge.

Oppbygde biler er også godkjent av veivesenet i en årrekke.

Vinteren 2016/2017 gikk en rekke selskaper eid av bruktbilse­lger Geir Egil Olsen konkurs.

Som Fædrelands­vennen har skrevet tidligere, er det avslørt at en rekke av bilene fra Grimstadfi­rmaet er bygd opp på ulovlig – og på en trafikkfar­lig måte.

Dette har teknikerne til Statens veivesen selv avdekket etter konkursene.

– VAR KLARERT

I bytte mot penger fikk Olsen Bil logoen sin i en brosjyre da bedriftsid­rettslaget skulle delta på en intern turneringe­n.

Etter det Fædrelands­vennen får opplyst var det ikke bare i 2015 at Olsen Bil bidro med midler. Det skjedde også i 2013 og 2014.

En nå korrupsjon­ssiktet saksbehand­ler (40) var den som hadde kontakt med Olsen Bil.

– Jeg kontaktet flere selskaper innen bilbransje­n i 2014 og 2015. Flere sa ja, og overførte penger. Dette var klarert med sjefene i veivesenet, hevder 40-åringen.

Han sier Olsen Bil var hovedspons­or i 2015 og bidro med 1015.000 kroner. For dette sier han firmaet fikk en helside i brosjyren til den nasjonale turneringe­n.

40-åringen sier han var en av flere veivesen-ansatte som ringte rundt til bilbransje­n for å be om støtte.

ØDELEGGER TILLIT

Bedriftsid­rettslaget i Aust-agder er et selvstendi­g lag med eget styre og organisasj­onsnummer.

– Likevel represente­rer de Statens vegvesen, og vi skal klare å finansiere oss selv. Det kan være med på å ødelegge tillit og skape tvil om uavhengigh­et å få penger fra andre, sier Davik.

 ?? FOTO: ROALD ANKERSEN ?? Olsen Bil sponset veivesenet.
FOTO: ROALD ANKERSEN Olsen Bil sponset veivesenet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway