Fædrelandsvennen

Viste suv-en Karoq og ny konseptbil

- TOR MJAALAND

Skoda er på offensiven med nye modeller. Og nå har tsjekkerne også vist fram en elektrisk konseptbil som skal være i produksjon innen 2025.

Men allerede fra 2019 lover de å levere den første plug inhybriden, og da er det Superb som kommer med elmotor og fossilt drevet motor.

På bilutstill­ingen i Frankfurt viste Skoda fram den nye kompakt-suv-en Karoq som er ventet til Norge om få måneder. Her lover Skoda at den blir klasselede­nde på plass, har nyeste versjon førerassis­tentsystem­er, full-led frontlys og leveres med fem motorvaria­nter fra 115 til 190 hk, to bensin- og tre dieselmoto­rer.

KONSEPTBIL

Den kompakte suv-en er 4,38 meter lang, 1,81 meter bred og 1,6 meter høy. Bagasjerom­met er på 521 liter. Når bakseteryg­gen legges ned, økes volumet til 1630 liter.

Minst like spennende, men med litt lenger tidshoriso­nt er Skoda Vision E, den første helelektri­ske konseptbil­en fra Skoda. Første versjon ble vist fram på Shanghai-utstilling­en, nå ble en ny versjon presentert. Vision E er den første i rekken av fem helelektri­ske modeller som planlegges innen 2025.

500 KILOMETER

I en pressemeld­ing skriver Skoda at den nye plattforme­n med batteripak­ken i gulvet gir store muligheter som kan utnyttes for å øke den innvendige plassen.

Med en lengde på 4,68 meter, bredde på 1,94 meter og høyde på 1,59 meter bør det bli plass til både batterier, folk og bagasje. Det antydes en rekkevidde på rundt 500 kilometer og toppfart på 180 km/t.

I Frankfurt ble også Skoda Kodiaq Scout vist fram. Som vanlig for Scout-modellene er det et tydelig offroad-preg, både visuelt og med tanke på utstyr og teknologi. Kodiaq Scout lanseres i 2018 i Norge.

 ?? FOTO: SKODA AUTO ?? Den kompakte suv-en Skoda Karoq er klar for Norge om noen måneder.
FOTO: SKODA AUTO Den kompakte suv-en Skoda Karoq er klar for Norge om noen måneder.
 ?? FOTO: SKODA AUTO ?? Skoda Vision E skal være i produksjon innen 2025 og blir Skodas første helelektri­ske bil.
FOTO: SKODA AUTO Skoda Vision E skal være i produksjon innen 2025 og blir Skodas første helelektri­ske bil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway