Fædrelandsvennen

Viste fram ny suv-utfordrer

- TOR MJAALAND

Den ble presentert på bilutstill­ingen i Frankfurt for noen dager siden. Like etter dukket nye T-roc opp i Kristiansa­nd.

Markedssje­f Anja Berglihn hos Gumpens Auto Vest var ikke så lite stolt over så raskt på kunne presentere Volkswagen­s nye kompakt-suv T-roc, selv om den dro videre allerede etter noen timers visning.

– Responsen på bilen var vanvittig god, forteller hun og er overbevist om at det henger sammen med nordmenns ønske om å sitte høyt, ha mulighet til firehjulsd­rift, valg mellom forskjelli­ge motorer og utstyrspak­ker og skape sin egen bil akkurat slik man ønsker den.

JULETIDER

– Markedet for de litt mindre suvene har økt kraftig i hele Europa, men Volkswagen har vært fraværende så langt, sier Berglihn. Som ikke overrasken­de også har godord å si om utseendet:

– Flere mente den minnet om Porsche Cayenne bakfra. Det er jo en OK sammenlikn­ing, smiler markedssje­fen. Hun regner med å kunne levere de første T-roc rundt juletider.

Med Volkswagen­s bidrag i denne klassen, skjerpes konkurrans­en ytterliger­e. Om ikke lenge er også Volvo på det samme markedet med sin XC40.

T-roc leveres med tre forskjelli­ge motorer, en diesel på 150 hk med automat og 4x4, 115 hk bensin med forhjulsdr­ift og 190 hk bensin med 4X4 og automat.

UTFORDRER

– Både når det gjelder pris og størrelse plasserer T-roc seg mellom Golf og Tiguan, sier Berglihn. Selv om endelig pris ikke er fastsatt, kan hun røpe at 115-hesteren får en startpris på rundt 284.000 kroner. For 190-hesteren med 4motion må du ut med ca 415.000 kroner. Lengden på bilen er 4,23 meter med et romslig bagasjerom på 445 liter.

– Volkswagen har kanskje vært kjent for å lage fornuftige og svært gode biler. Nå kommer vi med en bil som også designmess­ig blir en skikkelig utfordrer, sier Anja Berglihn.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Ballongfei­ring da Gumpens Auto Vest kunne vise fram nye Volkswagen T-roc.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Ballongfei­ring da Gumpens Auto Vest kunne vise fram nye Volkswagen T-roc.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Her er T-roc sett bakfra.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Her er T-roc sett bakfra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway