Fædrelandsvennen

Lover ti elbil-modeller innen 2022

- TOR MJAALAND

Mens de selger ladbare hybrider og stadig mer miljøvennl­ige dieselbile­r, løfter Mercedes-selgerne også på sløret for den elektriske framtida.

Salgssjef Vidar Salvesen og selger Fredrik Løkke hos Bertel O. Steen i Kristiansa­nd viser gjerne fram dagens bestselger, ladbare C-350e, samtidig som de nå kan fortelle om Mercedes nye generasjon elektriske biler. Og den elektriske framtida er ikke langt unna.

– C-klassen selger vi i bøtter og spann, og ser at den treffer midt i blinken i dagens bilmarked. Så ser vi at en stadig mer elektrisk framtid nærmer seg for fullt, sier Vidar Salvesen.

ENESTE I VERDEN

Dermed kan norske kunder, som de eneste i verden, reservere neste generasjon­s elbil fra MercedesBe­nz. Til nå har rundt 1000 norske kunder betalt 20.019 kroner for å sikre seg bilen når den etter planen lanseres i 2019 .

– Også hos oss har interessen vært stor, sier salgssjefe­n hos Bertel O. Steen. Han foreslår leasing som en løsning for de som i dag er usikre på hva slags bil de skal velge.

ELEKTRISK SUV

Den elektriske suv-en, som etter planen kommer på markedet om et par år, er på størrelse med dagens populære suv, GLC, får 500 km rekkevidde, firehjulsd­rift og et design sterkt inspirert av Concept EQC, som ble vist fram for første gang på fjorårets Paris-utstilling.

Prisen er ennå ikke fastsatt. Men sammenlikn­er man ytelse, rekkevidde og størrelse med for eksempel Teslas modeller, er det grunn til å tippe på en pris fra drøyt en halv million kroner og oppover.

Bilen som nå kan bestilles, er en av ti i Mercedes nye generasjon­en elbiler som skal lanseres innen 2022.

Konseptbil­en som danner grunnlaget for den helelektri­ske suv-en har to elektriske motorer plassert på front- og bakakselen med batteripak­ken liggende lavt mellom akslingene. Denne utforminge­n, sammen med firehjuls- drift, skal sørge for topp sikkerhet og det Mercedes kaller «en dynamisk kjøreopple­velse». De to elektromot­orene leverer inntil 300 Kw/408 hk med et dreiemomen­t på hele 700 Nm. 0-100 km/t skal gå på under fem sekunder.

– Det vil komme en ny elektrisk modell hver 6-12 måned i alle segmenter fram mot 2022. I Frankfurt ble Concept EQA vist fram. Den indikerer hvordan den første elektriske kompaktmod­ellen i Eq-serien vil se ut, sier Vidar Salvesen.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Selger Fredrik Løkke (t.v.) og salgssjef Vidar Salvesen viser gjerne fram dagens bestselger, den ladbare hybriden C-350e.
FOTO: TOR MJAALAND Selger Fredrik Løkke (t.v.) og salgssjef Vidar Salvesen viser gjerne fram dagens bestselger, den ladbare hybriden C-350e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway