Fædrelandsvennen

Aalbu snakker ut om betent tv-krig

- NTB

Discovery mot TV 2. Tvkrigen dominerte Eliteserie­n i våres. Feiden avgjøres i retten. Nå forteller tidligere Discovery-topp Jan-erik Aalbu hvordan han opplevde det hele.

Han mener spesielt ett punkt aldri kom fram i den betente striden:

– Det som har vært det vanskeligs­te, sånn personlig, er at poenget aldri kom fram i starten. For det gagner en rettighets­haver at mange Tv-hus og skrivende medier fokuserer på Eliteserie­n, men én ting ble borte. Vi, jeg sier fortsatt vi, fikk ikke vise målene fra alle kampene direkte. Det måtte gå bak betalingsm­ur, selv om vi hadde betalt 400 millioner kroner i året for det.

– At TV 2 viser stor interesse er kjempevikt­ig, men det går jo ikke at en ikke-rettighets­haver kan vise de samme målene på åpen tv, mens den som har kjøpt rettighete­ne, ikke har lov til det, sier Aalbu.

Han presiserer at det er slik han så saken mens han fortsatt var sportsdire­ktør i Discovery. Aalbu følger selvsagt saken tett også i sin nye jobb.

– Det er vondt å se at noen der ute ikke forstår hva saken handler om. Tror folk virkelig at Discovery kan fortelle TV 2 hva de skal sende? Vi ville at TV 2 skulle sende mye vi, men det må stå i stil med hva du har betalt penger for, og du må vite hva du har kjøpt og hvem som kan levere hva, sier den nye sjefen i Ullevaal Media Center.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway