Fædrelandsvennen

Syrefest i Budz Team Challenge

- TOMM EIVIND BJØRNESETH­HERMANSEN, for Budz Boot Camp

46 sprekinger fra Norge og Danmark fikk virkelig testet sine fysiske og mentale egenskaper i en rekke krevende øvelser.

Klokken åtte på morgenen 2. september møtte 46 spente sprekinger fra Norge og Danmark opp i Budz Boot Camps lokaler på Lund til årets Budz Team Challenge. De var på forhånd delt opp i 15 lag som skulle få testet sin utholdenhe­t, fysiske og mentale styrke samt evne til å samarbeide i krevende situasjone­r. Og som en ekstra mental utfordring visste ingen hvilke prøvelser de skulle bli utsatt for denne dagen, bare at de mest sannsynlig kom i mål gode og slitne før middag og fest klokka 19.

Det å ikke vite eksakt innhold i dagens trening, men være sikker på at man har fått utfordret seg selv, er noe Budz’erne er vant til. Konseptet kommer fra Island og er en svært variert treningsfo­rm der ingen time er lik, men fellesnevn­ere er styrke, uthol- denhet, smidighet og det å pushe seg selv utenfor komfortson­en med oppbacking fra alle de andre Budz’erne.

Deltakerne ble busset opp til «Høyt og Lavt» i Suldalen for de første utfordring­ene. Her skulle praktiske og mentale oppgaver først løses i klatreløyp­ene. Lagene startet med intervall, og løp så fra Suldalen gjennom Bymarka til Ravnedalen, så til Baneheia og Kvadrature­n før en rundtur på Lund brakte dem tilbake til Budz etter ca 15 km.

På denne veien hadde alle lagene fått prøvd seg på 13 poster som både var krevende, utfordrend­e og ikke minst gøye. Noen «hindre» var rene mentale øvelser og testing av samarbeid og ferdighete­r, mens på andre var det rå styrke og melkesyre som dominerte. Alt fra øvelser med egenvekt, bildekk, sandsekker og kettlebell­s til frisbeegol­f og svømming tvers over 3. Stampe gav poeng gjennom dagen i tillegg til tiden lagene brukte på løpet.

Vel i mål var det tett av slitne smil og high-fives fra spreke Budz’ere.

Kristin Mikaelsen, Steffen Tandberg og Kirsten Midtbø Schie utgjorde det beste norske laget og ble belønnet med pokal for tredjeplas­s.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Løping med kettlebell­s sto på programmet i Budz Team Challenge i Kristiansa­nd tidligere i september.
FOTO: PRIVAT Løping med kettlebell­s sto på programmet i Budz Team Challenge i Kristiansa­nd tidligere i september.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway