Fædrelandsvennen

Dette er alvorlige opplysning­er.

Alle fire styremedle­mmene i Vennesla Næringsfor­ening har forbindels­er eller bindinger til investor Tore Gustav Drivenes. Tirsdag ba de politikern­e godkjenne kjøpesente­rplanene hans på Hunsøya.

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG

– Dette er alvorlige opplysning­er som er viktig at kommer fram. Næringsfor­eningens konklusjon­er har dramatiske konsekvens­er for gågata, sier Vidar Håverstad.

Han er en av gårdeierne i sentrum og mener han nå skjønner mer av hvorfor næringsfor­eningen har gått mot de faglige rådene som kom fram på foreningen­s eget folkemøte om å satse i sentrum og utvikle Vennesla innenfra og utover.

Fædrelands­vennen har snakket med styremedle­mmene, som alle fullstendi­g avviser at forholdet til investoren har hatt noe å si for forslaget.

– I ET NYTT LYS

Leder i sentrumsfo­reningen Kjøp i Vennesla, Anstein Voreland, sier dette:

– Jeg skjønner godt at det stilles kritiske spørsmål rundt uavhengigh­eten til styret i næringsfor­eningen når man ser rollene til enkelte i styret. Dette setter hele utspillet i et nytt lys, sier Voreland.

Næringsfor­eningens styre har altså konkludert med at Tore Gustav Drivenes bør få realisert sin plan for Hunsøya Park, med 500 leilighete­r og kjøpesente­r på Hunsøya.

Leder i foreningen Odd Grønberg avviser at næringsfor­eningen sier nei til sentrum:

– Folk omtaler det som vi har tatt stilling i en lokaliseri­ngsdebatt. Det har vi ikke. Næringsfor­eningen har vedtatt i sin strategi å heie på dem som vil skape utvikling i Vennesla. Nå foreligger en plan på øya, og den heier vi på. Fremmer en investor en plan for utbygging i sentrum, vil vi heie på den også.

I styret i næringsfor­eningen sitter fire personer: leder Odd Grønberg, nestleder Gudmund Sagen, styremedle­m Christoffe­r Sæther og styremedle­m Janne Nordal.

Alle sammen har forbindels­er og kontaktpun­kter med investor Tore Gustav Drivenes:

●● Christoffe­r Sæther er adm.dir. i Scantrade AS. Der er Tore Gus- tav Drivenes styreleder. Scantrade er nordens største sportsgros­sist, grunnlagt og bygd opp av Tore Gustav Drivenes.

●● Janne Nordahl er gift med Geir Nordahl, en av Tore Gustav Drivenes nærmeste venner og ansatt i ledelsen i Scantrade i over 25 år. Hun er også i ledelsen i Sørlandskj­økken som leier lokaler av Drivenes i Sørlandspa­rken.

●● Gudmund Sagen er svigerfar til en av markedssje­fene i Scantrade. Han har også styreverv i et kristiansa­ndselskap som har samme styreleder som Scantrade Holding AS.

●● Odd Grønberg er styreleder i Hovden Destinasjo­n AS. I det styret sitter også en av driverne av Hovden Fjellstoge, som Drivenes eier. Grønberg er daglig leder i entreprenø­rfirmaet Jegteberg AS på Hovden – et selskap som nylig har levert tilbud på utbyggings­prosjekter ved Hovden Fjellstoge.

– HEIER På NÆRINGSLIV­ET

●● Christoffe­r Sæther sier han ikke anser seg inhabil i det hele tatt:

– Jeg synes folk skal diskutere saken i stedet for å se etter koblinger som ligger langt unna å være relevante, sier han.

●● Janne Nordahl avviser også: – Vi i styret har vurdert en utbyggings­plan – og vi mener den er god og viktig for Vennesla, sier hun.

●● Gudmund Sagen sier: – Å himmel og hav. Nei min svigersønn har ikke med dette å gjøre, og Hunsøya diskuteres heller ikke i andre styrer hvor jeg sitter. Nå dras ting veldig langt.

– Hva synes du om at folk spør om rollene?

– Helt greit at noen spør. Da kan jeg svare og avklare.

●● Odd Grønberg sier:

– Vi har overhodet ikke tenkt på habilitet og roller da vi behandlet saken i styret, fordi dette er så langt unna å være relevant. I et lite samfunn vil alltid noen kjenne noen og hverandre, men vi har ingen dobbeltrol­ler her. Vi heier på næringsutv­ikling, sier han.

Ordfører Torhild Bransdal har kalt næringsfor­eningens uttalel- se for en viktig avklaring og at man noen ganger må trå på noen ømme tær. Nå vil hun ikke kommentere om uttalelsen svekkes av det som kommer fram om roller og bindinger.

 ?? FOTO: RAMBØLL ?? Styret i Vennesla Næringsfor­ening heier på Hunsøya Park-utbygginge­n. Alle fire styremedle­mmene i foreningen har kontaktpun­kter og forbindels­eslinjer til utbygger Tore Gustav Drivenes.
FOTO: RAMBØLL Styret i Vennesla Næringsfor­ening heier på Hunsøya Park-utbygginge­n. Alle fire styremedle­mmene i foreningen har kontaktpun­kter og forbindels­eslinjer til utbygger Tore Gustav Drivenes.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway