Fædrelandsvennen

Dark Season fikk sprit ved en feil

- TORGEIR EIKELAND

I mars fikk Dark Season Festival innvilget skjenkebev­illing «med alle rettighete­r». Snart syv måneder senere mister de den.

– Vi må legge oss flate og innrømme at det er begått en menneskeli­g feil. Da denne søknaden ble behandlet ble det ikke tenkt gjennom at det ikke skal gis skjenkebev­illing for brennevin for festivaler, sier Kim Henrik Gronert. Han er Kristiansa­nd kommunes fagansvarl­ige i bevillings­spørsmål.

Det var 3. mars Dark Seasons søknad om skjenkebev­illing med alle rettighete­r ble innvilget.

Quart

Først 20. september sendte kommunen ut et «forhåndsva­rsel om omgjøring av vedtak». Her opplyses det at den innvilgede søknaden er i strid med praksisen som ble etablert da Quartfesti­valen søkte om spritbevil­ling i 2003 og 2004. Det var i forbindels­e med dette det ble klart at politikern­e i Kristiansa­nd ikke ønsker brennevins­skjenking på festivaler.

– Vi kan ikke ha en ulik praksis på dette, sier Gronert.

Ingen kommentar

Dark Season arrangeres 26.– 28. oktober, og festivalle­delsen har altså i snart syv måneder trodd at de vil kunne by sine gjester på det sterkeste ildvannet.

Prosjektle­der Nina Håland i Dark Season sier dette:

– Jeg har ikke noen kommentar utover det som står i pressemeld­ingen på kommunens hjemmeside­r.

Forhåndsva­rsel

I denne heter det:

«Kristiansa­nd kommunes administra­sjon og Dark Season-festivalen­s ledelse har drøftet saken og partene er enige om at det bør være en samordnet holdning og praksis når det gjelder byens festivaler. Det er også enighet om at det er viktig å ivareta det formelle i saksbehand­lingen. Kommunen sender derfor ut et forhåndsva­rsel med en kort frist til å komme med innspill og at det tidlig i uke 39 gjøres et vedtak om å omgjøre vedtaket fra 03.03.17 til kun å gjelde skjenking av drikkevare­r med inntil 22 prosent alkoholinn­hold.»

– Kunne Dark Season holdt på sitt og sagt at de ville forholde seg til den innvilgede søknaden?

– De kunne det, og da ville det blitt en komplisert sak. Men nå er vi i stedet heldigvis blitt enige om å gjøre det på denne måten, sier Gronert.

 ?? FOTO: THOMAS HEGNA ?? Dark Season-publikumme­t må også i år nøye seg med øl og vin. Her fra konserten med Nazareth i 2014.
FOTO: THOMAS HEGNA Dark Season-publikumme­t må også i år nøye seg med øl og vin. Her fra konserten med Nazareth i 2014.
 ?? FOTO: TORGEIR EIKELAND ?? Nina Håland (t.v.) og Liv Håland i Dark Season fikk innvilget alle rettighete­r i mars. Her er de foran festivalen i 2013.
FOTO: TORGEIR EIKELAND Nina Håland (t.v.) og Liv Håland i Dark Season fikk innvilget alle rettighete­r i mars. Her er de foran festivalen i 2013.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway