Fædrelandsvennen

Sluttkjørt Halvorsen aldri i nærheten av gullet

Håpet var at Kristoffer Halvorsen skulle sitte med opp den siste bakken. Men stortalent­et måtte gi tapt drøye 12 kilometer fra mål.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

Jeg var bare ikke god nok siste gang opp bakken. Vi følte vi gjorde mye riktig, da er det vanvittig kjipt at det ikke går. Løypen er for hard.

– Jeg var bare ikke god nok siste gang opp bakken. Vi følte vi gjorde mye riktig, da er det vanvittig kjipt at det ikke går. Løypen er for hard, sa Halvorsen til TV2 etter en tøff dag på sykkelen.

Allerede før rytterne tok fatt på den siste klatringen opp laksebakke­n, måtte kristiansa­nderen gi tapt drøye

12 kilometer før mål.

Franskmann­en Benoit Cosnefroy vant foran tyskeren Lennard Kämna. De to stakk av fra de andre noen kilometer fra mål.

Dansken Michael Carbel Svendgaard tok bronsen da han vant spurten i hovedfelte­t, som ble kraftig krympet på den siste runden.

Beste nordmann ble Anders Skaarseth på tiende plass.

– Jeg følte meg egentlig ok, og hadde troen, men når du ikke er god nok er du ikke god nok. Det er en stor skuffelse. Vi hadde som mål å vinne, sa Halvorsen.

– Når ikke Doffen var med på slutten, prøvde jeg bare selv, sa Skaarseth til TV2 etter målgang.

– Jeg snakket med han ut på sisterunde­n. Da sa han at han mest sannsynlig ikke klarte å være med, sa Rasmus Fossum Tiller.

– LITT ENGSTELIG

Et brudd på seks mann kom seg tidlig løs fra resten, og fikk på det meste rundt tre minutter.

Det gikk rolig på de første tre rundene, med Norge i front av hovedfelte­t.

– Jeg er litt engstelig for at Norge ligger foran, sa Johan Kaggestad i TV2S sending.

Med fire runder igjen var det ni ryttere som lå foran, med rett over minuttet på hovedfelte­t hvor nordmennen­e fortsatte å ligge i front. Spesielt Syver Wærsted og Ole Forfang gjorde en viktig jobb for Kristoffer Halvorsen.

Med 70 kilometer igjen å kjøre var bruddet så godt som kjørt inn. Norske Rasmus Tiller kjørte seg opp i en tetgruppe på femseks mann, som etter hvert ble til åtte mann som fikk ett minutt. I tillegg kom angrepene bak i feltet.

– Det er ikke noen drømmesitu­asjon for Halvorsen dette når det kjøres så hardt, sa TV 2-kommentato­r Christian Paasche.

Men det roet seg fort i hovedfelte­t. Russland var blant nasjonene som lå foran og senket farten. Norge kunne også sitte rolig, så lenge Rasmus Tiller satt i bruddet.

Spania satte seg foran og kjørte, og en gruppe på seks-sju mann rev seg løs fra hovedfelte­t, uten at noen norske ryttere hang seg på. Med fem mil igjen var dette et kritisk punkt på etappen.

MÅTTE GI TAPT

Mellombrud­det ble hentet inn, og feltet tok stadig innpå bruddet med Rasmus Tiller. Halvorsen hadde på dette tidspunkte­t brukt lite krefter i form av å være oppe i front, men kunne virke til å ha det tungt opp den beryktede «Salmon Hill».

Spania fortsatte å kjøre, og med to runder igjen hadde bruddet knappe halvminutt­et, og ikke lenge etter var bruddet samlet.

Men angrepene fortsatte, uten at de virket veldig truende på et norsk lag som hadde kjørt klokt.

Med 15 kilometer igjen var det franske Thomas som prøvde seg, en rytter som Tobias Foss og Ole Forfang tok på alvor. Flere bak der igjen prøvde seg, men fortsatt hadde vi sett lite til Kristoffer Halvorsen.

Men halvveis inn på siste runde fikk vi bildene vi ikke ville se. Norges fremste favoritt hadde fått det for tungt. De ni første rundene hadde kostet for mye, og sammen med Ole Forfang måtte de gi tapt før den siste klatringen.

KRISTOFFER HALVORSEN

 ?? HØVIK / BERGENS TIDENDE FOTO: TOR ?? Kristoffer Halvorsen tidlig på fredagens etappe. Han skulle forsvare U23-vm-gullet fra fellesstar­ten i Qatar i fjor, men kristiansa­nderen måtte kaste inn håndkleet noen kilometer før mål.
HØVIK / BERGENS TIDENDE FOTO: TOR Kristoffer Halvorsen tidlig på fredagens etappe. Han skulle forsvare U23-vm-gullet fra fellesstar­ten i Qatar i fjor, men kristiansa­nderen måtte kaste inn håndkleet noen kilometer før mål.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway