Fædrelandsvennen

Nyrike Molde kan utfordre Vipers

- HÅVARD KARLSEN

Molde HK har en ambisjon om å bli et topplag i Norge, men Terje Marcussen advarer klubben om å ikke å bli for utålmodig.

For en knapp uke siden ble det klart at Molde HK Elite har inngått et samarbeid med selskapet til milliardær­en Kjell Inge Røkke.

Avtalen gir klubben 15 millioner kroner i ren pengestøtt­e. Røkkes private investerin­gsselskap The Resource Group TRG skal sponse rundt halvparten av budsjettet til Molde de neste tre sesongene, mot at klubben går i økonomisk balanse.

– Pengene fra Røkke gjør at vi kan ha realistisk­e ambisjoner om å bli et topplag, sier styreleder Per Gjerde til klubbens hjemmeside.

Terje Marcussen, daglig leder i Vipers Kristiansa­nd, synes det er helt topp at sørlending­ene nå kan få større konkurrans­e på toppen.

– Jo flere som sier det samme som oss, jo bedre blir ligaen til slutt, sier Marcussen, som dog kommer med en liten advarsel til søndagens motstander i Aquarama.

– Det er andre idrettsklu­bber som har blitt tilført penger, og det ligger ingen automatikk at du får sportslig suksess umiddelbar­t. Men dette er et veldig godt utgangspun­kt, så handler det om ikke å bli for utålmodig, sier han.

For Vipers har det vært viktig å bygge opp en solid og sterk organisasj­on, og få det sportslige produktet bedre og bedre.

– Klarer Molde å forvalte pengene riktig, har de fantastisk gode muligheter, sier Marcussen.

Ledelsen i Molde HK er klar på at klubben skal drive nøkternt.

– Vi har en klar tanke om å eta- blere oss i norsk håndball. Det handler om å ta steg for steg, og dette er et godt grunnlag, sier sportslig leder Carl Henrik Indbjør.

– Har dere et mål om å utfordre Vipers i toppen?

– Nei, vi har ikke tanker om det nå. Det viktigste for oss er å etablere oss.

 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Vipers møter Molde i Aquarama i morgen.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Vipers møter Molde i Aquarama i morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway