Fædrelandsvennen

Høringsutt­alelse til informasjo­nsmøte

-

Jeg har stor respekt for de krav som stilles til politikere­s avgjørelse­r og det analyse- og utrednings­arbeidet som ligger til grunn for beslutning­ene.

●● Selv har jeg brukt vesentlig tid av mitt liv til å arbeide i noen av verdens største og mest aktive havner. Ikke som havnefagli­g, men i velrenomme­rt og krevende arbeid for Sjømannski­rken. Ikke mange måtte inn i enhver avkrok som oss, med ekstreme sikkerhets­klareringe­r og særskilt tillatelse fra Havnekapte­inen.

Noen av havnene har opp mot 500 km. jernbanesp­or inne i havneområd­et. Det å, med viten og vilje, flytte en havn bort fra et jernbanesp­or, fortoner seg som et forsøk på å kjempe i mot naturloven­e. I Kristiansa­nd Havn har vi allerede et av verdens flotteste, naturlige havnebasse­ng. Det man med sikkerhet kan si om flytting er at det vil bli kostbart og det har ingen mulighet til å bli en bedre løsning enn den vi allerede har.

Østerhavne­n er blitt park, tusen takk. Vi har Ravnedalen, Baneheia, Wergelands­parken og, på mange måter også Jegersberg.

Takk for de flotte parkene våre. Men la oss bevare Vesterhavn­en som produktiv. Arbeid er kultur og det er vakkert, la oss få lov til å se det fra bygatene. La oss slippe å betale for en flytting, som innen noen tid kan vise seg som mislykket (og katastrofa­l?).

La oss innse at det er en hang mot det overnaturl­ige når man vil flytte havnen til et boområde for å bygge boliger der hvor havnen var.

I sin tid brukte byens brave borgere betydelige ressurser til å skaffe seg en dypvannska­i på Odderøya. Den er allerede i ferd med å bli ødelagt av blokkbebyg­gelse lik det som gror opp over hele landet. Den mest påtrengend­e blokken finner sin plass så langt ut på kaikanten at den tar noe av utsikten fra bryggekafe­en på Kilden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway