Fædrelandsvennen

DET STO På TRYKK

-

10 år siden 26. SEPTEMBER 2007

●● Dagens landlige preg på Vågsbygd med to etasjers bygninger forsvinner. Inn kommer bypreget liv og masse folk. Høyblokker med forretning­er og 360 leilighete­r vil forvandle hjertet av Vågsbygd til et urbant sen sentrum.– Det blir et slags bysenter med bymessig preg, sier plan- og bygningssj­ef Gunnar Stavrum i Kristiansa­nd kommune. Utbyggerne klør i fingrene ett ter å utvikle bydelen Vågsbygd med nær 20 20.000 innbyggere. – Det er ennå mangle gler på boliger i Vågsbygd. Prisene går fort fortsatt til værs grunnet et underdekke­t beho behov, sier Ove Flåt, daglig leder for Kirsten Flagst Flagstads vei 1-9 AS. – Det blir fort en milliard kroner i omsetning på vårt prosjekt, sier han.

25 år siden 26. SEPTEMBER 1992

●● Arne Myrdals folkemøte i hjembyen Arendal i går ble fredelig. Rundt 1000 mennesker møtte fram, halvparten sto med ryggen til. Motstander­ne av Myrdal og hans innvandrin­g vandringsp­olitikk sang og ropte slagord. Men mest effektfull­t var det da de stille og rolig forlot møtet i samlet flokk etter en drøy halvtime. Da ble det temmelig glissent på Kanalplass­en. Etterpå besto møtet av svært mange unge, både Nmi-tilhengere og nysgjerrig­e. Myrdals lille, trofaste flokk, både gamle og unge, var som vanlig til stede. Det ble et rolig møte, ikke minst takket være e et massivt oppbud av politifolk. Myrdal og h hans nærmeste tilhengere var gjerdet inne p på Kanalplass­en sammen med politifolk.

50 år siden 26 SEPTEMBER 1967

●● Arbeiderpa­rtiet fikk som ventet et tilbakesla­g i forhold til kommuneval­get for fire år siden ved kommuneval­get i går, men holdt stillingen i store trekk fra stortingsv­alget. Høyre fikk reduksjon i stemmetall­ene i forhold til begge valg og led smertelige nederlag i de større byene.y Venstre befestet fremgangen fra stortingsg­svalget og kunne notere betydelig økning fra kommuneval­get, små forandring­er for Senterpart­iet og Kristelig Folkeparti, fortsatt tilbakegan­g for kommuniste­ne, og omtrent jevn stilling for SF i forholdd til stortingsv­alget, det var noen hovedtrekk ekk ved resultaten­e fra kommuneval­get. I VestAgder var det små forskyvnin­ger, mens Arbeiderpa­rtiet gikk tilbake i Aust-agder.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway