Fædrelandsvennen

Fem kamper – åtte u

Steinar Pedersen har brukt åtte forskjelli­ge midtbanesp­illere fra start på fem kamper. Eurosport-ekspert Roger Risholt mener det har blitt for mange bytter.

-

Det som så ut til å bli en enkel vei mot opprykk for Start, har blitt mer komplisert etter at laget står igjen med to poeng fra de siste tre kampene.

Søndag var det Levanger som klarte å snike med seg ett poeng hjem til Nord-trøndelag, mens Sandnes Ulf vant sin kamp og er nå kun to poeng bak Start i kampen om den siste opprykkspl­assen.

De siste rundene har Start-trener Steinar Pedersen gjort flere endringer i laget til hver kamp. Noen av dem har vært tvunget fram av suspensjon­er og skader, men andre har vært av taktiske årsaker. Fasiten er at på de siste fire kampene, har 19 forskjelli­ge spillere fått startplass en eller flere ganger av Steinar Pedersen.

SJU På FIRE

Det er spesielt på midtbanen dette gir seg utslag. Pedersen har valgt å kjøre forskjelli­g konstellas­jon i hver av de siste fire kampene: Levanger (4–3–3): Tobias Christense­n, Conor O’brien, Niels Vorthoren

Fredriksta­d (4–4–2): Abu Ibrahim, Gudmundur Kristjanss­on, O’brien, Espen Børufsen.

Bodø/glimt (4–3–3): Kristjanss­on, O’brien, Adnan Hadzic

Jerv (4–3–3): Kristjanss­on, O’brien, Thomas Zernichow.

Tromsdalen (4–3–3): Vorthoren, Erlend Segberg, Zernichow

Dette betyr altså at Start har brukt åtte forskjelli­ge midtbanesp­illere på fem kamper. Da har vi utelukket Espen Børufsen, som spiller fast i hver kamp – vanligvis som kantspille­r i 4–3–3.

Abubakar Ibrahim er også kantspille­r, og på benken så lenge Start spiller med tre på midten og Daniel Aase er spilleklar. Han tas med i oversikten da han ble kastet inn mot Fredriksta­d og utgjorde midtbanefi­reren i den kampen.

– Konkurrans­en lever, sier Steinar Pedersen.

Han snakker med Fædrelands- vennen på telefon fra Sveits, hvor han er i regi av prolisensk­urset han tar gjennom NFF. Han mener dog ikke at de mange ulike midtbaneva­riantene er et bevis på at han ikke klarer å finne en trio som fungerer.

– VI DISKUTERER

– Mot Levanger så vi for oss et kampbilde som kunne passe Tobias (Christense­n) godt. Samtidig som vi må tenke på balansen i hele laget. Vi visste at Levanger var duellsterk­e, og gode på dødballer, sier Pedersen.

– Så kan en diskutere ulike konstellas­joner. Vi gjør det hele tiden. Det er en ren konkurrans­esituasjon, og vi spiller med de vi mener er best til et gitt kampbilde, sier Pedersen, som gjentar at det ikke har noe med å være usikker på hva som fungerer best.

– Du tenker ikke at relasjoner

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Gudmundur Kristjanss­on og sju spillere til har prøvd seg i startoppst­illingen på Starts midbane de siste fem kampene.
FOTO: NTB SCANPIX Gudmundur Kristjanss­on og sju spillere til har prøvd seg i startoppst­illingen på Starts midbane de siste fem kampene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway