Fædrelandsvennen

Hvorfor er det så viktig å vinne Sprekingen?

- CHRISTIAN WULFF, ivrig mosjonist

Er det ikke nok å være sprek?

Jeg er en av dem som har blitt revet med i Lokalsport­ens aktivitets­konkurrans­e Sprekingen. Det jeg liker er

• at det går an å vinne uten å være best i noe

• at det gir meg mer motivasjon til å trene

• at man kan følge med på sine konkurrent­er og utfordre hverandre på Strava

• at det er så lav terskel for å delta

• at konkurrans­en ikke er avhengig av tidspunkt (folk som er flaue for å vise seg i tights, kan gå ut og løpe seint om kvelden.)

FLAU OVER TRENINGEN

Noen ganger blir jeg litt flau fordi jeg trener så mye, altså mer enn det som er nødvendig for å ha god helse og forebygge livsstilss­ykdommer. I sommerhalv­året trener jeg i snitt rundt to timer daglig. Jeg trener nemlig for å bli bedre og med håp om å slå mine konkurrent­er. Selv om jeg er 48 år og skjønner at jeg aldri kan bli syklist. Helst vil jeg at folk skal tro at jeg er god til å sykle nærmest uten å trene.

Men jeg skal innrømme at det hender syklingen går utover andre viktige ting i livet. Det har for eksempel skjedd noen ganger at jeg har kommet altfor seint til eller uteblitt fra bursdagsse­lskaper til mine nieser. Én gang troppet jeg opp i stort familiesel­skap iført sykkeltøy og gikk etter en time, fordi jeg skulle på en fellestren­ing med «Catsj 4.59». Det var i alle fall flaut.

Når flauheten er sterkest, så prøver jeg å minne meg selv om at

• mine barn er så store at de ikke trenger så mye av meg lenger

• min kone er like glad i å sykle som jeg, og vi trener ofte sammen

• hvis jeg ikke hadde trent, ville jeg sikkert bare brukt den tiden til å se på tv eller andre unyttige ting.

• dessuten bidrar jeg forhåpentl­ig til at andre blir inspirert til en mer aktiv livsstil.

INNSPURT I SPREKINGEN.NO

Nå nærmer det seg innspurten i Sprekingen-konkurrans­en, og jeg er en av de fem-seks som har sjanse til å bli årets spreking. Og jeg vil gjerne vinne. Men jeg har lyst til at konkurrans­en skal være jevn. Og jeg har ikke lyst til at folk skal tro at jeg satser alt for å havne på toppen av listen.

Men akkurat nå driver jeg sannelig og trener på 400-metere, for at jeg skal få en god tid på den løy- pa som er en runde på stadion. Etter et halvt år med fokus på sykkelritt som varer mellom én og seks timer, trenger beina å øve seg litt på å gjøre hele jobben på 60 sekunder.

I skrivende stund er det jeg som leder konkurrans­en, men jeg vet at de tre som ligger like bak ikke har gitt opp ennå. Og nå som sykkelseso­ngen er over, er min form dalende, mens deres kanskje er stigende. Men jeg håper at 400-meterstren­ingen skal gi resultater og at jeg kan svare når Magnus Åsland Hansen passerer meg igjen. Jeg vet forresten at han også trener mye!

PS! Det er fortsatt mulig å bli blant de 700 som hittil er registrert som årets deltakere i Sprekingen. Det er gratis å delta, og info får du på www.sprekingen. no/about

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Kristiansa­nderen Christian Wulff (48) leder Lokalsport­ens aktivitets­konkurrans­e Sprekingen, som pågår fram til og med 31. oktober.
FOTO: PRIVAT Kristiansa­nderen Christian Wulff (48) leder Lokalsport­ens aktivitets­konkurrans­e Sprekingen, som pågår fram til og med 31. oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway