Fædrelandsvennen

Ære kroken på døra

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

ninger i møtet onsdag før de tar en beslutning. Arbeiderpa­rtiet har inntatt en lignende holdning:

– Legger man dagens aktivitet til grunn og hvordan godset transporte­res ut, er det vanskelig å se behovet for et slikt spor her og nå. Men med ambisjon om større aktivitet er det vanskelig å komme unna et jernbanesp­or, sier Helge Stapnes (Ap).

De går til møtet med et åpent mandat.

VALGTE POLITISK

Ordfører Harald Furre skriver i sitt brev at alternativ­et til en konkurrans­edyktig havn er økt transport på vei til og fra havner utenfor regionen.

Han sier dette om kritikken fra Birte Simonsen:

– Vi har vurdert om dette bre- vet burde komme på administra­tivt eller politisk nivå, og vi kom fram at det rette var fra politisk. Vi er tydelige på at bystyret ikke har konkludert, men at det er viktig med rett informasjo­nsgrunnlag.

Birte Simonsen svarer: – Hadde de ment at det var kommet andre opplysning­er, burde de lagt det ved saken. Dette hadde jo aldri kommer hvis det ikke var for at det var varslet innsigelse. Det er vel en form for desperasjo­n.

– STORT ANSVAR

Fylkespoli­tikerne skal behandle saken onsdag før den deretter går til fylkesting­et. Frp mener det vil være svært alvorlig hvis det blir innsigelse. Da må kommune og fylke sette seg ned og forhandle. Blir de ikke enige, går den videre til regjeringe­n.

– Kravet om jernbane er i realiteten en stoppordre. Jeg mener vi skal jobbe for å få jernbane, men det gjør vi best ved å stå sammen, sier gruppelede­r Christian Eikeland.

I Kristiansa­nd mener leder i byutviklin­gsstyret, Stian Storbukås (Frp), at fylkespoli­tikerne må tenke seg om.

– De tar på seg et veldig stort ansvar hvis de nådeløst sparker bena under hele prosjektet.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: KJETIL REITE ?? Birte Simonsen (t.h.) i Miljøparti­et mener det er betenkelig at ordfører Harald Furre prøver å påvirke fylkespoli­tikerne i forbindels­e med høringsrun­den.
ARKIVFOTO: KJETIL REITE Birte Simonsen (t.h.) i Miljøparti­et mener det er betenkelig at ordfører Harald Furre prøver å påvirke fylkespoli­tikerne i forbindels­e med høringsrun­den.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway