Fædrelandsvennen

Forsvarer ansettelse uten utlysning

-

Administra­sjonen i Søgne kommune tok ingen selvkritik­k da kontrollut­valget stilte spørsmål ved hvorfor arkivleder­stillingen ikke ble utlyst.

– Her er det gjort en short-cut. Det skal egentlig ikke forekomme. Flere tillitsval­gte burde reagert, sa Reidun Westergren (H) i kontrollut­valget i går.

Der stilte politikern­e spørsmål ved hvorfor arkivleder­stillingen i Søgne ikke ble utlyst.

Avdelingsl­eder Dag Morten Frantzen argumenter­te for at de valgte en fornuftig løsning da stillingen ble tilbudt en intern kandidat.

– Før sommeren ansatte vi en arkivmedar­beider, og innstilte tre kandidater. Så sier lederen opp. Tanken kom da om å bruke en av de fra stillingen vi nylig lyste ut til å ansette, for å spare tid og krefter, sa Frantzen.

Han sier han snakket med tillitsval­gte på telefonen og fikk forståelse for å gjøre det på den måten.

– De vet hvor presset arkivet har vært. Jobben min er å sikre driften og ha friske folk på jobb. Hadde jeg utlyst eksternt, kunne det tatt opp til ti måneder før ny leder var på plass, mente Frantzen.

– I stedet brukte jeg en måned og gjorde det smidig og greit, og fikk en person som kjenner Søgne kommune inn og ut, sa han.

Reidun Westergren pekte på at dette er en lederstill­ing og at man kunne satt inn en konstituer­t leder.

Kommunalsj­ef Gustav Skretting påpekte at stillingen var en funksjon som fagleder, uten personalan­svar.

Utvalgsled­er Jan Stubstad (H) påpekte at offentlige stillinger, og særlig lederstill­inger, som hovedregel skal lyses ut.

– Vi går ikke inn og ser på den dere har ansatt. Dette går på prinsippet om at stillinger i det offentlige skal lyses ut. Så trekkes det fram at dere har en annen utlysning fra nær fortid som dere bruker. Det har ikke noe med stillingen som arkivleder å gjøre. Det er derfor vi stiller spørsmål, sa Stubstad.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway