Fædrelandsvennen

Kvinne siktet for to drap

Politiet har pågrepet en kvinne i 40-årene som de mener står bak to drap. Først et drap på et familiemed­lem i 2002, deretter på sin tidligere samboer i 2014.

- TEKST: JAN ODDVAR EIDE jan.oddvar.eide@fvn.no TEKST: kjetil.reite@fvn.no TEKST: erlend.olsbu@fvn.no

Kvinnen ble pågrepet tirsdag. Hun er etnisk norsk og bosatt i Kristiansa­nd.

– Kvinnen er pågrepet og siktet for to drap, sa Cecilie Pedersen Hille, fungerende påtalelede­r i Agder politidist­rikt på en pressekonf­eranse tirsdag ettermidda­g.

Kvinnen er ikke tidligere domfelt og stiller seg helt uforståend­e til siktelsen.

DRAP I 2014

Det ene drapet kvinnen er siktet for, skjedde i april 2014. Da ble kvinnens tidligere samboer funnet død på First Hotel i Dronningen­s gate (tidligere Fregatten). Den avdøde var en mann i 60-årene. De to hadde to mindreårig­e barn sammen.

– Politiet har drevet en lang og omfattende etterforsk­ning som startet 6. april 2014 da fornærmede ble funnet død, sa Cecilie Pedersen Hille på pressekonf­eransen.

Obduksjone­n viste at mannen døde av forgifting. Hille øn- sker ikke å si hva slags forgiftnin­g mannen skal ha blitt utsatt for.

– Var det åpenbart for politiet at mannen var drept i 2014?

– Det er ingenting som har vært åpenbart. Det er noe av grunnen til at det har tatt tid, sier Hille.

DRAP I 2002

Det andre drapet hun er siktet for, skjedde i 2002. Den avdøde var en mann i 50-årene som ble funnet død i sin bolig i Kristiansa­nd 27. mars. Politiet sa på pressekonf­eransen at det var en familierel­asjon mellom de to, men ville ikke gå inn på hvilken.

– Etterforsk­ningen i 2014-saken har gitt politiet tilstrekke­lig grunnlag for å mistenke henne for å ha tatt livet av en annen person tilbake i 2002.

Etterforsk­ningen av kvinnen startet høsten 2014 og ble gradvis styrket frem til siktelsen i dag.

Drapet i 2002 ble først henlagt på grunn av intet straffbart forhold. Politiet ville på pressekonf­eransen ikke gi noen opplysning­er om dødsårsake­n. Politiet ville heller ikke uttale seg om motivet bak drapene.

– Når det gjelder siktedes motiv i disse to sakene, kan vi ikke kommentere det på nåværende tidspunkt, sa Cecilie Pedersen Hille.

Hun opplyser at politiet skal avhøre en rekke vitner i saken.

– Det er store deler av kretsen til siktede, sier Hille.

IKKE AVHØRT

Ifølge politiet er kvinnen ennå ikke avhørt.

– Vi fortsetter med en hektisk etterforsk­ningsfase med ransa- king og tekniske undersøkel­ser, sa Pedersen Hille.

Siktedes advokat Ole Andreas Thrana er tirsdag ettermidda­g på vei til Kristiansa­nd, og har kun snakket med sin klient på telefon.

– Hun stiller seg helt uforståend­e til siktelsen. Pågripelse­n kom helt uten forvarsel. Vi er ikke presentert for noen bevis. Og saken virker rar på meg, sier advokaten.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Cecilie Pedersen Hille, fungerende påtalelede­r i Agder politidist­rikt, fotografer­t under pressekonf­eransen tirsdag ettermidda­g.
FOTO: JACOB BUCHARD Cecilie Pedersen Hille, fungerende påtalelede­r i Agder politidist­rikt, fotografer­t under pressekonf­eransen tirsdag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway