Fædrelandsvennen

Idrettslag bygger for 42 mill.

Kvinesdal IL har ikke flere enn 400 medlemmer, men bygger nå ut klubbens stadionanl­egg for 42 millioner kroner.

- TEKST: torbjorn.witzoe@fvn.no

– Det er klart det er et veldig stort løft, men her i bygda både vil og våger vi. Jeg vil anslå at det til nå er lagt ned nærmere 3000 dugnadstim­er, men mye gjenstår, sier leder Jan Rob i Kvinesdal IL.

Den helt klart største investerin­gen og løftet er bygging av en ny ballhall, som med sine ytre mål på 50x70 meter ruver godt på Kvinesdal stadion. Idrettslag­et disponerer en 30 mål stor tomt så det er fortsatt godt om plass.

NIERFOTBAL­L

Ballhallen, som har kunstgress­dekke med spilleflat­e på 40x60 meter, er i henhold til regelverke­t for nierfotbal­l. Med nedsenkbar­e skillevegg­er kan hallen også omgjøres til fire små baner som for eksempel kan benyttes av yngre årsklasser.

Leif Tønnessen, som er nest- leder i Kvinesdal IL, tror det vil bety mye både for rekrutteri­ngen og miljøet i klubben å samle alle aktivitete­r på ett sted. De har de siste årene fått disponere Sarons Dal-hallen til vintertren­ing, men den bygges nå om til helårs kongressha­ll.

FRIIDRETTS­ANLEGG

Kvinesdal IL er et fleridrett­slag, men i dag dreier det meste seg om fotball. For å blåse nytt liv i friidretts­gruppa, bygger de nå opp et nytt friidretts­anlegg. Det vil blant annet bestå av 110 meter løpe bane, 400 meters bane med to løpefelt, anlegg for lengde, høyde og tresteg. I tillegg vil det bli mulig å kaste spyd.

Den nye ballhallen bærer navnet Banken Arena etter klubbens hovedspons­or Kvinesdal Sparebank. Leif Tønnessen sier at støtten i form av delvis gratis arbeid og gode avtaler fra entreprenø­rer og lokale firmaer også var avgjørende for å kunne realisere prosjektet.

Kvinesdal kommune har bidratt med 11 millioner kroner i tilskudd.

– Det har lenge vært en praksis i Kvinesdal der flere av idrettslag­ene eier og driver sine egne anlegg framfor at kommunen står som eier. For å kompensere for lagenes kostnader bidrar kommu- nen med en god del investerin­gsog driftstils­kudd. Når det er sagt vil jeg berømme Kvinesdal IL for denne store satsingen, som utvilsomt vil bety mye for både folkehelse og trivsel i bygda, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Nestleder Leif Tønnessen i Kvinesdal IL håper og tror at den nye ballhallen skal gi gode treningsfo­rhold og økt rekrutteri­ng.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Nestleder Leif Tønnessen i Kvinesdal IL håper og tror at den nye ballhallen skal gi gode treningsfo­rhold og økt rekrutteri­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway