- INGER M. WITTEVEEN, for KIF Håndball

KIF halte innpå mot slutten, men tapte med fire mål mot Viking TIF søndag.

– For dårlig innsats og ingen som tar ansvar fra start, konkludert­e en skuffet Kif-trener Tihomir Baltic etter tap i hjemmekamp­en mot bergenslag­et Viking TIF.

Sesongen har ikke startet slik Kristiansa­nd-herrene hadde håpet. Etter tre kamper står de bokført med null poeng. Bare ni «minusmål» totalt vitner likevel om tre relativt jevne kamper.

Bergensern­e gnistret fra start og viste at de kan mer enn å lage sykkelfest. For mens vestlandsv­inden herjet på banen, kom kristiansa­nderne aldri ordentlig i gang i 1. omgang.

Bortelaget­s Fredrik Heskestad Clementsen scoret kampens første, og sitt første av seks mål. KIFS høyreback Øyvind Frigstad svarte og svarte igjen og før fem minutter var gått sto det 2-2. De første ti minuttene holdt hjemmelage­t følge. Ved halvspilt omgang var KIF to mål bak, men så rykket gjestene ifra. Fem minutter igjen å spille scoret venstrekan­t Johannes Jåsund KIFS åttende og siste mål i omgangen, mens Viking

FAKTA

KIF – Viking TIF 26-29 (8-16)

1. divisjon menn

Cirka 140 tilskuere i Gimlehalle­n

Sebastian Schultz Hansen (10), Øyvind Frigstad (3), Johannes Jåsund (3), Sindre Rosseland Sørli (3), Erlend Årstein Hansen (2), Simen Gården Aanjesen (2), Mathias Christians­en (1), Aleksander Halkjelsvi­k Aabel (1), Bendik Holstad (1), Simen Neset, Jesper Brekke Hansen, Adin Sehovic, Kristian Nordvik Thyssen, Christoffe­r Ryder Lislevand, Kristian Malerød Larsen og William Fiala Gjermundne­s.

KIF (mål i parentes): Toppscorer Viking TIF:

Erik Braathen (7). Arnfinn Larsen og Vegard Lillebuen.

KIF 2 x 2 minutter, Viking 3 x 2 minutter

Dommere: Utvisninge­r:

hadde økt forsprange­t til 8-16.

– Vi kommer for seint i gang. De andre går ut som villhester, mens vi står igjen med lua i hånda. Her er det bare å brette opp ermene, trene tøffere og få mer trøkk, sa Svein Erik Jensen, styreleder i KIF Håndball.

Etter hvilen var det åtte mål å ta igjen for vertene. Johannes Jåsund åpnet med redusering. Men Viking var på ingen måte gått i dvale. Drøye 11 minutter ut i omgangen hadde gjestene skaffet seg en timålslede­lse, 12-22. Da var det KIFS bakspiller Sebastian Schultz Hansen kom i skikkelig scoringsmo­dus. Åtte av scoringene kom i kampens siste omgang, spesielt i siste halvdel.

Selv om sørlending­ene hadde sin beste og mest målrike (18 mål) periode i 2. omgang, ble det likevel firemålsta­p med sifrene 26-29. For motstander­laget fra Bergen, derimot, var det jevnere, med 16 scoringer i første mot 13 i 2. omgang. Med en skudduttel­ling på 64 prosent traff Viking på flere av sine forsøk, mens KIF bare traff på halvparten.

– I 1. omgang står vi altfor høyt på banen og det blir stort mellomrom mellom spillerne, slik at vi får ikke hjulpet hverandre. I 2. omgang står vi mer aggressivt, slik at vi hjelper keeper mer samtidig som vi treffer mer på skudd, sa Sebastian Schultz Hansen, toppscorer med ti mål (herav fire straffer) og belønnet med bestemanns­premie.

?? FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND ?? KIFS venstrekan­t Johannes Jåsund og strekspill­er Aleksander Halkjelsvi­k Aabel «pakket inn» Viking Tif-spiller Fredrik Heskestad Clementsen. En mindre å spille til for Miguel Pereira (nr. 13). Adin Sehovic i mål.
FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND KIFS venstrekan­t Johannes Jåsund og strekspill­er Aleksander Halkjelsvi­k Aabel «pakket inn» Viking Tif-spiller Fredrik Heskestad Clementsen. En mindre å spille til for Miguel Pereira (nr. 13). Adin Sehovic i mål.