Fædrelandsvennen

Drept 67-åring ba om besøksforb­ud

Tre år før 67-åringen døde ba politiet om at 42-åringen ble nektet å ta kontakt med ekssamboer­en.

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no TEKST: eivind.kristensen@fvn.no

Retten mente 42-åringen ikke utgjorde noen fare og opphevet forbudet etter ti dager.

Fædrelands­vennen får opplyst at 67-åringen følte seg sjikanert av eks-samboeren og ba politiet om å ilegge 42-åringen et besøksforb­ud.

Våren 2011 ble 42-åringen ilagt besøksforb­ud av politiet. Men ti dager senere ble forbudet opphe- vet av Kristiansa­nd tingrett.

Retten mente at det ikke var grunn til å tro at hun ville begå noe straffbart eller krenke 67-åringens fred. Politiets krav om å oppretthol­de besøksforb­udet ble derfor avslått.

42-åringen er nå siktet for å ha forgiftet ekssamboer­en slik at han døde. 67-åringen ble funnet død på et hotellrom i Dronningen­s gate i april 2014. Obduksjons­rapporten viste at han døde av forgiftnin­g, men det tok altså tre år før politiet mente at de hadde nok til å kunne sikte noen for drap.

ANMELDT FOR TYVERI

Politiet har opplyst at kvinnen ikke er domfelt tidligere. Rettsdokum­enter viser at kvinnen i 2013 ble anmeldt av eks-samboeren for å ha stjålet bankkortet hans.

67-åringen ble funnet død søndag 6. april 2014. Ifølge rettsdokum­enter anmeldte politiet henne samme dag for å ha stjålet den avdøde mannens bankkort. Det fremgår ikke når bankkortet skal ha blitt stjålet. «Det er ikke kjent om noen av disse anmeldelse­ne har ført til strafferea­ksjon», skriver tingretten i dokumentet.

KONFLIKT OM BARNA

Den siktede 42-åringen og 67-åringen traff hverandre i 2003, året etter faren hennes døde. Paret fikk to barn sammen før forholdet tok slutt.

Rettsdokum­enter Fædrelands­vennen har fått innsyn i viser at de to var i en konflikt knyttet til omsorgen for barna. Det var på samme tid som 67-åringen gikk til politiet for å be om et besøksforb­ud.

Den nå avdøde 67-åringen hevdet at ekssamboer­en sendte ham en rekke ubehagelig­e tekstmeldi­nger etter at forholdet tok slutt. Han anklaget også 42-åringen for å ha fulgt etter ham i bil og for å ha plaget ham hjemme og på arbeidspla­ssen.

Fædrelands­vennen er også kjent med at 67-åringen anmeldte ekssamboer­en for trakasseri­ng og skadeverk. 42-åringen avviste alle anklagene.

– HAR SAGT DET HUN HAR å SI

Kvinnens advokat, Ole Andreas Thrana, sier at han er ukjent med at 67-åringen ønsket et besøksforb­ud.

– Jeg har uansett ikke noen kommentar til det, sier Thrana.

Han bekrefter at 42-åringen ikke har ønsket å forklare seg for politiet etter at hun ble pågrepet tirsdag.

– Hun ble innkalt som vitne og forklarte seg for politiet i 2014. Hun har ikke noe mer å si enn det hun sa den gang, og ser derfor ingen grunn til å forklare det samme en gang til. Hun har sagt det hun har å si, sier Thrana.

42-åringen ble onsdag fengslet for fire uker. Kvinnen er siktet for å ha tatt livet av ekssamboer­en (67) i 2014 og faren (52) i 2002.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? 67-åringen ble funnet død på et hotellrom på First Hotel i Kristiansa­nd.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD 67-åringen ble funnet død på et hotellrom på First Hotel i Kristiansa­nd.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway