Fædrelandsvennen

Hyllest til Hunsøya-planer

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd-inge.uleberg@fvn.no

Fylkespoli­tikerne er fulle av lovord om Tore Gustav Drivenes' store plan for utbygging av Hunsøya.

– Vi heier veldig på denne planen. Den er spennende og Vennesla blir jo nesten storby, sa leder for fylkeskomm­unens samferdsel, areal, og miljøutval­g, Gisle Saudland, da fylkespoli­tikerne behandlet saken onsdag.

Dermed får Vennesla kommune et tungt råd fra fylkeskomm­unen. Fra før har Vennesla Næringsfor­ening bejublet Drivenes planer, kalt Hunsøya Park.

JA TIL NAV

Politikern­e behandlet også spørsmålet om Nav kan flytte til Hunsøya – og hadde ingen innvending­er. De mener Hunsøya er en del av Venneslas fremtidige sentrum

Drivenes vil bygge kjøpesente­r med 40 butikker og 50 leilighete­r. Planen inneholder også grøntområd­er, veier, strandsti og nye broer over Otra.

SPENNENDE BYUTVIKLIN­G

– Det viktigste i denne saken er vel noe vi politikere ikke bør mene noe om, sa Høyres Harald Andersen, og snakket indirekte om hvem som skal få lov å bygge kjøpesente­r i Vennesla.

Andersen omtaler også planen som veldig spennende. Politikern­e er unisone i sin hyllest til det som skjer på Hunsøya.

Fylkesrådm­ann Tine Sundtoft har snakket om en svært spennende og miljørikti­g byutviklin­g i Vennesla når bygda fortettes med boliger for 2000 mennesker og butikker langs elva.

NOEN RÅD

Samtidig har fylkeskomm­unen sin innvending­er. Disse er ikke så sterke at det reises innsigelse­r, i stedet råder man.

Fylket er blant annet opptatt av følgende:

•Arealbruke­n i Otraparken bør i større grad ses i sammenheng med arealbruke­n på resten av Hunsøya (Hunsfos Næringspar­k). Dette gjelder blant annet trafikale forhold.

•Hovedaksen for myke trafikante­r mellom Vennesla sentrum og Otraparken og frem til Hunsfos Næringspar­k bør jobbes med.

•Det bør også inntas et entydig rekkefølge­krav som sikrer at gang- og sykkelbro over Otra med tilhørende forbindels­e frem til sentrum er etablert før ny bebyggelse i planområde­t tas i bruk.

•Det bør stilles mer ambisiøse krav og føringer til miljømessi­ge og estetiske løsninger – herunder strengere krav til sykkelpark­ering, lademuligh­eter for Elbiler, klimanøytr­ale bygg, maksimalkr­av til parkering samt bruk av tre som byggemater­iale.

•Tur- og gangveinet­tet bør bearbeides. Særlig er det viktig at forbindels­ene mot Moseidmoen og Strandstie­n innarbeide­s i regulering­splanen.

•Løsningen for ballbanen bør bearbeides i forhold til trafikksik­kerhet og størrelse.

•Det bør innreguler­es en barnehage i området.

•Karakteris­ke bygg og enkeltelem­enter fra industripe­rioden på Hunsøya bør så langt mulig tas vare på og integreres i planene for utvikling og transforma­sjon av området.

De Grønnes Birte Simonsen lurte på hvordan fylkeskomm­unen sikrer at den blir hørt på.

– Vi går ut fra at Vennesla kommune tar til seg gode råd, svarte seksjonsle­der Diderik Cappelen.

 ?? FOTO: RAMBØLL ?? Hunsøya Park er tidenes byggeprosj­ekt i Vennesla. Tore Gustav Drivenes og God Driv planlegger kjøpesente­r med 40 butikker og over 500 leilighete­r på øya. Det skal investeres over to milliarder kroner.
FOTO: RAMBØLL Hunsøya Park er tidenes byggeprosj­ekt i Vennesla. Tore Gustav Drivenes og God Driv planlegger kjøpesente­r med 40 butikker og over 500 leilighete­r på øya. Det skal investeres over to milliarder kroner.
 ??  ??
 ?? FOTO: ODDINGE RØNNING ULEBERG ?? Gisle Saudland brukte sitt siste møte som leder i Vest-agder samferdsel, areal og miljøutval­g til å rose planene på Hunsøya i Vennesla.
FOTO: ODDINGE RØNNING ULEBERG Gisle Saudland brukte sitt siste møte som leder i Vest-agder samferdsel, areal og miljøutval­g til å rose planene på Hunsøya i Vennesla.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway