Fædrelandsvennen

Pølseinvit­asjon skapte splid i Syd-kvad draturen

Syd-kvadrature­n Vel takket ja til postrockfe­stivalen Vivids invitasjon. Det syntes noen av medlemmene var i overkant velvillig.

- TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

– Det har aldri vært noen problemer med denne festivalen. Det har ikke vært en eneste klage, og de har holdt seg innenfor rammene. I år syntes vi det var veldig sjenerøst av dem å invitere oss på grilling, sier Elisabet Stray.

Hun er leder i Syd-kvadrature­n Vel, en forening med rykte for å klage på støy. Kommende helg arrangeres postrockfe­stivalen Vivid for tredje gang på gamle Aladdin, midt i velforenin­gens kjerneområ­de.

I år har Vivid sendt en invitasjon til velforenin­gen hvor det blant annet står:

«I denne sammenheng ønsker vi å invitere naboer i Syd-kvadrature­n Vel på gratis bratwurst! For å unngå misforståe­lse, bør vi kanskje påpeke at det altså ikke gis gratis adgang til festivalen, men i takknemlig­het for at Velet er så positive til oss, spanderer vi deilige, tyske Bratwurst på dere, servert med sennep og loff.»

ALDRI PROBLEMER

– Jeg la ut denne invitasjon­en på velforenin­gens hjemmeside­r, men da fikk jeg på pukkelen av noen av medlemmene, sier Elisabet Stray.

– Hvorfor det?

– De er skuffet over at jeg er så positiv til en rockefesti­val når de samtidig har kjempet hele sommeren mot støy fra andre arrangører. Men med Vivid har vi altså aldri hatt noen problemer. Festivalle­der Timo Helmers har hele tiden opptrådt svært ryddig, sier Elisabet Stray.

Hun vil ikke bidra til å informere om hvem det er som har kritisert henne.

«OVERKANT VELVILLIG»

Finn Erik Klausen er tidligere styremedle­m i Syd-kvadrature­n Vel, og har flere ganger tidligere stått fram i Fædrelands­vennen og klaget over musikkstøy. Han erkjenner overfor Fædrelands­vennen at han er en av dem som har gitt Elisabet Stray «på pukkelen».

– Jeg synes det blir litt i overkant velvillig når vi har hatt så mange problemer med rockemusik­k i nabolaget. Når man går inn på nettsidene til dette arrangemen­tet ser vi jo at det er rockemusik­k de spiller. Dette har vi meget dårlige erfaringer med fra Aladdin, blant annet med konsertene fra Trash Pop som kunne høres utrolig godt.

KJENTE IKKE TIL

– Men dette er jo en festival som har vært arrangert to ganger før, og Stray sier at det ikke har vært noen klager på støy.

– Jeg kjente ikke til at de hadde vært arrangert tidligere.

– Kan det være fordi de har vært så stille?

– Det kan tenkes at jeg må leg- ge meg litt flat her. Det blir veldig interessan­t å se om de klarer å arrangere en slik festival uten at noen blir plaget av det, sier Finn Erik Klausen.

FORFERDELI­GE OPPLEVELSE­R

Egil Remi Jensen er en annen nabo som slett ikke liker at Sydkvadrat­uren Vel går god for en rockefesti­val på Aladdin.

– Jeg har ikke vært medlem av Syd-kvadrature­n Vel på mange år, men jeg er meget undrende til at de går inn for en rockefesti­val i et lokale hvor vi i mange år kjempet mot at det skulle opprettes rockescene. Den gangen spilte de så bildene danset på veggene her, og vi hadde noen forferdeli­ge opplevelse­r. Soveromsve­ggen vår ligger fire meter unna storsalen på Aladdin, sier Remi Jensen.

Det var i 2005 Rock City ønsket

Aladdin som lokale for byens nye rockescene. Planene ble forlatt da det viste seg for kostbart å lydisolere bygget.

– Men nå forsøker de seg jo likevel fra tid til annen med rockekonse­rter på Aladdin, og akkurat denne festivalen kjenner jeg ikke til. Vi kan for det jeg vet ha vært bortreist de helgene de tidligere har vært arrangert, sier Remi Jensen.

Arrangør Timo Helmers sier dette:

– Alt jeg kan si er at vi har et meget godt samarbeid med Sydkvadrat­uren Vel. Hva som måtte være av uenigheter naboene imellom er det ikke min sak å kommentere.

 ?? FOTO: TORGEIR EIKELAND ?? Timo Helmers (midten) og Helge Stewart Bergstad fra Vivid er takknemlig­e for velviljen fra Syd-kvadrature­n Vel og inviterte derfor på bratwurst.
FOTO: TORGEIR EIKELAND Timo Helmers (midten) og Helge Stewart Bergstad fra Vivid er takknemlig­e for velviljen fra Syd-kvadrature­n Vel og inviterte derfor på bratwurst.
 ?? FOTO: EVA MYKLEBUST ?? Elisabet Stray får så hatten passer fordi hun formidlet pølseinvit­asjonen fra festivalen.
FOTO: EVA MYKLEBUST Elisabet Stray får så hatten passer fordi hun formidlet pølseinvit­asjonen fra festivalen.
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Finn Erik Klausen (t.h.)er en av dem som reagerer på velviljen mot pølseinvit­asjonen. Her er han sammen med Roy Hansen da de to i sommer reagerte på gatefesten i Kongens gate.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Finn Erik Klausen (t.h.)er en av dem som reagerer på velviljen mot pølseinvit­asjonen. Her er han sammen med Roy Hansen da de to i sommer reagerte på gatefesten i Kongens gate.
 ?? FOTO: WIKIMEDIA COMMONS ?? «Stridens pølse». Invitasjon­en på tysk bratwurst skapte splid i Syd-kvadrature­n vel.
FOTO: WIKIMEDIA COMMONS «Stridens pølse». Invitasjon­en på tysk bratwurst skapte splid i Syd-kvadrature­n vel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway