Fædrelandsvennen

Denne kan du abonnere på

- TEKST: TOR MJAALAND

Volvo er på offensiven med stadig nye modeller og økt salg. Nå går svenskene inn i et nytt segment. Med en ny måte å «selge» bil på.

Volvo valgte motebyen Milano som arena da de nylig presentert­e kompakt-suven XC40. Med et spenstiger­e design enn man kanskje er vant til fra kinesisk eide Volvo, tilbyr de nå tre suv-er i forskjelli­g størrelse og prisklasse.

XC40 kommer til Norge i mars og blir ingen billig-suv med startpris rundt 510.000 kroner. Da får du 190 hk motor, firehjulsd­rift og automatgir. Samtidig er det klart at det kommer rimeligere modeller, blant annet med forhjulsdr­ift.

ABONNEMENT

Parallelt med lanseringe­n av XC40 lager Volvo en aldri så liten revolusjon i den tradisjone­lle modellen for bilhold med den nye abonnement­stjenesten «Care by Volvo». Care by Volvo, som blir tilgjengel­ig på XC40 fra lansering – gjør at du for en fast pris kan abonnere på bilen omtrent på samme som for mobiltelef­oner. Den faste prisen blir på 6500 kroner, og den innbefatte­r alt med unntak av drivstoff. Så får du ny bil etter to år.

Xc40-sjåførene blir også de første Volvo-kundene som kan dele bilene med venner og familie ved hjelp av Volvo on Call, og en ny digital nøkkeltekn­ologi.

At Volvo satser med en kompakt suv i det raskest voksende segmentet i bilmarkede­t, har vi visst lenge.

SOM I XC60 OG XC90

XC40 er den første modellen som bygger på det Volvo betegner som den nye, modulære arkitektur­en CMA, som vil være en del av alle kommende biler i 40-serien, også helelektri­ske bi- ler. Dette er utviklet i samarbeid med kinesiske Geely.

Teknologi for kommunikas­jon og infotainme­nt blir det samme som på XC60 og XC90 og med alle Volvos sikkerhets- og styreassis­tansefunks­joner.

FUNKSJONEL­L OPPEVARING

Ifølge pressemeld­ingen fra Volvo Cars har XC40 en radikalt annerledes tilnærming til oppbevarin­g i bilen. Oppfinnsom design skal gi mer funksjonel­l oppbevarin­gsplass i dørene og under setene, en egen plass med trådløs lading til mobiltelef­oner, en nedfellbar krok til små poser og en avtakbar avfallsbøt­te i konsollen.

Ved produksjon­sstart blir XC40 tilgjengel­ig med firesylind­ret diesel eller den såkalte T5 bensinmoto­ren. Flere drivlinjea­lternative­r, inkludert en hybrid og en helelektri­sk versjon, kommer senere.

 ?? FOTO: VOLVO CARS ?? Den nye kompakt-suven Volvo XC40 kommer til Norge til våren. For 6500 kroner i måneden kan du abonnere på bilen.
FOTO: VOLVO CARS Den nye kompakt-suven Volvo XC40 kommer til Norge til våren. For 6500 kroner i måneden kan du abonnere på bilen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway