Fædrelandsvennen

– Jeg får mer tid til Vipers nå

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Kenneth Gabrielsen har sagt opp stillingen som trener for juniorland­slaget.

– Jeg tenkte etter mesterskap­et i sommer at nok er nok. Jobben som landslagst­rener er ikke forenlig lenger med den situasjone­n vi i Vipers har havnet i med så mange kamper. I tillegg har jeg en familie hjemme på Østlandet som jeg gjerne skulle brukt mer tid sammen med. Jeg kjente på kroppen at det har blitt for mye, sier Kenneth Gabrielsen.

Han har vært trener for juniorland­slaget (LK98), som blant annet har Vipersjent­a Karoline Olsen i sine rekker, i fire år. Han har delt rollen med Vigdis Holmeset.

– Egentlig var det ingen vanskelig avgjørelse, selv om det har vært veldig moro og lærerikt. Med de målsetting­er og med de forventnin­ger det er til Vipers, krever det så mye å være trener der at av respekt for den viktige jobben det er å være landslagst­rener, valgte jeg å tre til side, sier 42-åringen, som har kontrakt i Vipers ut sesongen 2018/19-sesongen.

– Mister du noe som Vipers-trener ved droppe landslaget?

– Nei. De fire årene har vært utrolig lærerike, men ved å frigjøre mer tid tror jeg heller at jeg kan gjøre en enda bedre jobb i Vipers, sier Gabrielsen – som forteller at klubben hans ikke har lagt noe press på ham om å slutte på landslaget.

– Har du ambisjoner om å bli trener for seniorland­slaget på sikt?

– Da skal du være ekstremt god. Husk at det er flaggskipe­t i internasjo­nal håndball. Men dersom jeg en dag blir med i vurderinge­n, så er det selvfølgel­ig interessan­t. Men det er et godt stykke opp dit, og nå er jeg veldig fornøyd med hvordan jeg har det i Vipers, understrek­er Gabrielsen.

 ?? FOTO: KJETIL SAMUELSEN ?? Kenneth Gabrielsen er ferdig som trener for juniorland­slaget.
FOTO: KJETIL SAMUELSEN Kenneth Gabrielsen er ferdig som trener for juniorland­slaget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway