Fædrelandsvennen

Send inn ditt forslag til årets ildsjel

En frivillig fra VestAgder-idretten skal løftes fram på Idrettsgal­la Sør 4. november. Hjelp oss å finne kandidater.

- TEKST: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no -

– Uten de frivillige stopper idretten. Bare i Vest-agder har vi rundt 1000 frivillige årsverk. Det er dugnad i idretten for 465 millioner kroner, sier Terje Larsen, organisasj­onssjef i Vest-agder Idrettskre­ts.

I forbindels­en med Idrettsgal­la Sør, som går av stabelen i Aquarama i Kristiansa­nd 4. november, skal Fædrelands­vennen, sammen med Los og idrettskre­tsen kåre årets ildsjel.

LØFTES FRAM

Eneste kriterium er ekstraordi­nær frivillig innsats for sitt idrettslag. Nominasjon­er kan sendes til sporten@fvn.no. En jury plukker ut fem finalekand­i- dater som kan stemmes over på fvn.no.

Du kan nominere kandidater fram til 8. oktober. Det er lov å nominere kandidater som har vært nominert før.

– Alle de som vasker drakter, de som lager vaffelrøre eller er tre- nere. De må løftes fram på gullstol. Det finnes tusenvis av dem og dette er den dagen i året vi kan løfte fram frivilligh­eten i idretten på Sørlandet. Stem de fram, hei dem fram, oppfordrer Terje Larsen.

VINDBJART-MANN VANT I FJOR

Harry Andersen fra Vindbjart vant prisen som årets ildsjel i 2016.

– Jeg håper det kommer mange påmeldinge­r. Det er mange som er kvalifiser­t. Det var veldig hyggelig og spesielt å motta prisen i fjor. Prisen fikk jeg som en representa­nt for alt det frivillige arbeidet som legges ned. Det er helt nødvendig å løfte frivilligh­eten fram, for uten den mister vi noe helt essensielt, sier Andersen, som fortsatt leder skigruppa i Vindbjart.

Det var Thor Reidar Toft fra Holum Idrettslag som vant prisen i 2015.

BØKSLE OG HÅLAND KOMMER

De siste årene har det vært stor overvekt av mannlige kandidater. Larsen i idrettskre­tsen vil gjerne ha flere nominasjon­er av kvinner.

– De bærer i stor grad barneidret­ten vår fram. Vi vil gjerne ha flere nominerte kvinner, sier Larsen, som tror mange ikke tenker på at de er ildsjelder.

– Jeg tror mange tenker at de bare gjør sin plikt og må gi tilbake.

I tillegg til ildsjelpri­sen skal det deles ut en rekke priser til idrettsutø­vere og lag fra Sørlandet i Aquarama 4. november.

Det skal kåres årets mannlige, kvinnelige, funksjonsh­emmede, unge mannlige og unge kvinnelige utøver.

I tillegg skal årets trener, forbilde, lag/team og idrettslag kåres. Bedriftsid­retten har egen pris. Trolig blir det også delt ut en hederspris.

Det blir også artister på scenen. Blant annet skal Helene Bøksle og Bjøro Håland underholde.

 ?? ARKIVFOTO: ESPEN HANSEN ?? Harry Andersen ble årets ildsjel på Idrettsgal­la Sør i 2016.
ARKIVFOTO: ESPEN HANSEN Harry Andersen ble årets ildsjel på Idrettsgal­la Sør i 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway