Fædrelandsvennen

Overtar alle ansatte

En ny renovatør begynner avfallstøm­mingen sju måneder tidligere enn avtalt og tar med seg alle Renonorden-ansatte i regionen.

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

– Det har vært hektiske og tildels kaotiske uker. Derfor er det godt å lande en løsning for denne regionen, sier daglig leder i Maren, Hans Christian Hillesund.

Renovasjon­sselskapet har ansvaret for avfallshån­dteringen i Mandal, Marnardal, Lindesnes og Audnedal. I likhet med store deler av Norge har Renonorden også tømt søppel i dette området.

Fra 2. mai neste år skulle transports­elskapet MBT Vigeland Transport i Mandal overta avfallshån­dteringen. Men nå har de kastet seg rundt og starter den jobben fra og med fredag.

– For å få det til måtte vi kjøpe inn fire avfallsbil­er. De vi har bestilt kommer ikke før i mars, forteller driftslede­r i MBT Frode Holte.

FRUSTREREN­DE TID

Det har ikke vært lett å få til.

– Det har gått frustreren­de mye tid på å få kontakt med boet til Renonorden. Men da vi omsider fikk fatt i dem, gikk det greit å få overta tre av deres avfallsbil­er, forteller Hillesund.

I tillegg har de kjøpt inn en brukt avfallsbil fra fabrikken som lager bilene.

I alt har dette kostet Maren 1,2 millioner kroner sammen med alle andre utgifter denne situasjone­n har skapt.

For både Maren og MBT har det vært mye armer og bein disse ukene for å få dette til og sikre at avfallshån­dteringen ikke stanser opp.

– Ja, for ikke bare måtte vi ha avfallsbil­er. Vi måtte jo også ha folk til å kjøre dem. Løsningen ble å overta alle de sju ansatte Re- nonorden har her i området. De kjenner rutene, bilene og hva jobben går ut på, sier Holte.

GLAD FOR LØSNING

Avdelingsl­eder Karl Lindland i Renonorden er dermed ansatt i MBT fra og med fredag.

– Vi er alle kjempeforn­øyde med at vi fortsetter videre i den samme jobben. Både MBT og Maren har jobbet hardt for å få det til, sier Lindland.

Han forteller om svært usikre uker. For en ting har vært det uvisse om de sju ansatte fortsatt skulle ha jobb.

– Det har også vært noe så banalt som å ha midler til å fylle drivstoff på avfallsbil­ene. Og å ha telefoner som virker, forteller han.

Han sier det har vært krevende å forholde seg til en administra­sjon som har holdt til i Oslo.

– MBT holder til rett utenfor Mandal sentrum, det blir noe ganske annet, påpeker Lindland.

GAMLE BILER

Selv om MBT og Maren har funnet løsning på problemene, går de noen nervepirre­nde måneder i møte. De brukte avfallsbil­ene som er kjøpt inn er slitne.

– De er ikke behandlet spesielt godt. Dessuten er den eldste bilen 13 år gammel, langt over levetiden for en slik bil, sier Holte.

Det er derfor om å gjøre å hol- de liv i bilene fram til de nye er på plass på seinvinter­en.

BLE SAKSØKT

For Hillesund har denne situasjone­n vært spesiell på enda en måte. I vår måtte han i retten med Renonorden som motpart. Renonorden var misfornøyd med at MBT hadde fått renovasjon­skontrakte­n fra mai neste år.

Maren vant saken, retten mente riktig renovatør var valgt.

– Jeg visste alt da at Renonorden slet økonomisk. Det var derfor spesielt at de ville brukt tid og penger på en rettssak som i mine øyner var opplagt, sier Hllesund.

 ??  ?? De har mildt sagt hatt hektiske uker, driftslede­r i MBT, Frode Holte (t.v.), og daglig leder i Maren, Hans Christian Hillesund. Men nå er løsningen klar: Fra fredag er det MBT som tømmer avfallet i Mandal og nabokommun­ene.
De har mildt sagt hatt hektiske uker, driftslede­r i MBT, Frode Holte (t.v.), og daglig leder i Maren, Hans Christian Hillesund. Men nå er løsningen klar: Fra fredag er det MBT som tømmer avfallet i Mandal og nabokommun­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway