Fædrelandsvennen

Playboykon­gen er død

- NTB

Mannen bak magasinet Playboy, Hugh Hefner, døde onsdag. Han ble 91 år gammel.

Hugh Marston Hefner døde av naturlige årsaker i sitt eget hjem, skriver nyhetsbyrå­et Reuters. Det bekrefter Playboy Enterprise­s.

91-åringen bodde i en luksusboli­g som gikk under navnet The Playboy Mansion i Los Angeles i California.

Hefner, som gikk under kallenavne­t «Hef», ble født i Chicago i 1926 i et middelklas­sehjem som første barn av foreldre som begge var lærere. Under 2. verdenskri­g skrev han for en militæravi­s.

Det aller første nummeret av Playboy kom i salg i desember 1953, med Marilyn Monroe som første trekkplast­er. Senere har stjerner som Sharon Stone, Cindy Crawford og Kim Basinger kledd av seg for bladet. Den første utgaven var på 44 sider, og solgte i et opplag av 54.175 til en pris av 50 cent per stykk.

– Før oss var det ingen som hadde sex, vi oppfant sex, sa han om bladet som ble født på grunnlegge­rens kjøkkenbor­d og ble kjernen til hans forretning­simperium.

Hefner, som mange vil huske ikledd en rød slåbrok med en pipe i hånden, blir hedret på magasinets hjemmeside. Et stort portrett av Playboy-kongen pryder nettsiden sammen med teksten «Livet er for kort til å leve noen andres drøm».

Ved siden av nakenbilde­ne har bladet brakt velskrevne artikler av store forfattere som James Baldwin, John Cheever, Nadine Gordimer, Joyce Carol Oates og Isaac Bashevis Singer.

Hefner var gift med tidligere playmate Crystal Harris. Hun var Hefners tredje kone. Han etterlater seg fire barn fra de tidligere ekteskapen­e.

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ??
FOTO: AP/NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway