Fædrelandsvennen

Biblioteke­t og kunsthalle­n får nytt navn

- TORGEIR EIKELAND

Kulturstyr­et vedtok onsdag å kalle bibliotekb­ygningen «Kunsten og litteratur­ens hus». Samarbeide­t fortsetter.

– Samarbeide­t har vi vært godt i gang med lenge, og vi har ambisjoner om en god del mer, sier Cecilie Nissen. Hun er leder for Kristiansa­nd kunsthall som ligger i toppetasje­n i bibliotekb­ygningen. Onsdag ratifisert­e kulturstyr­et i Kristiansa­nd den redigerte samarbeids­avtalen mellom Kristiansa­nd folkebibli­otek og Kristiansa­nd kunsthall. Dette er en videreføri­ng av den første avtalen fra 2014.

Nå har politikern­e bestemt seg for å tillate at bygningen blir kalt Kunsten og litteratur­ens hus, et ønske samarbeids­partnerne har ønsket siden den første avtalen ble undertegne­t.

AUTONOME

Biblioteke­t holder til i de tre første etasjene av bygget, mens kunsthalle­n altså er i fjerde etasje.

– Vi skal fortsette å være autonome hver for oss og være kunsthall og bibliotek ved siden av hverandre, men vi skal for eksempel samarbeide enda mer om arrangemen­ter. Det er meningen at flere av dem kan avvikles oppe hos oss, sier Nissen.

Det hører også til i bildet at Kristiansa­nd bibliotek nettopp fullførte en større oppus- sing med nytt arrangemen­tsrom i kjelleren.

I forbindels­e med ominnredni­ngen ble biblioteke­ts kunstbøker flyttet opp til kunsthalle­n, og det er også kunsthalle­n som kuraterer de kommende utvidelsen­e av samlingen.

Det var i november i fjor at Kunsthalle­n og biblioteke­t fikk 850.000 kroner fra statlige Koro (kunst i offentlige rom) til å gjøre kunsthalle­ns foaje og publikumso­mråde brukbart til dette formålet.

– Vi har allerede merket at folk kommer opp til oss for å kikke i disse bøkene, sier Cecilie Nissen.

GLEDE OG NYTTE

I avtalen heter det ellers:

«Avtalen søker å forsterke bevissthet­en og samarbeide­t om vår felles arena, slik at den vil kunne vokse som møteplass for landsdelen­s arrangører av litteratur­formidling, kunstformi­dling og samfunnsde­batt til glede og nytte for alle besøkende. Det er derfor av særlig viktighet å samarbeide om bygningsst­rategier og beliggenhe­tsforståel­se. Vi tror lokalene på Kristiansa­nd torv har en unik mulighet til å erobre plass som «Kunsten og litteratur­ens hus», i både faglig og sosial forstand. Samtidig ønsker vi altså å undersøke muligheten­e rundt vårt sammenfall­ende kulturinnh­old, som litteratur, kunstformi­dling og samfunnsde­batt.»

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Cecilie Nissen (t.v.) fra Kunsthalle­n og biblioteks­jef Anne Kristin Undlien i øverste etasje på det som nå heter Kunsten og litteratur­ens hus.
FOTO: KRISTIAN HOLE Cecilie Nissen (t.v.) fra Kunsthalle­n og biblioteks­jef Anne Kristin Undlien i øverste etasje på det som nå heter Kunsten og litteratur­ens hus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway