Fædrelandsvennen

Seriefest på Netflix

Sesong to av «Stranger Things», true crime og nye serier som «Dynastiet» og «Mindhunter». Det er på Netflix det skjer i oktober.

- FILMANMELD­ER cathrine.sordal@gmail.com

Jeg har ikke plass til å nevne halvparten av det som står på strømmemen­yen til Netflix neste måned, så mye snadder er det. Men jeg har valgt ut de aller største høydepunkt­ene.

«The Death and Life of

Marsha P. Johnson» (6. oktober) er en dokumentar av David France om 60-tallsikone­t Marsha P. Johnson, som kjempet for de homofiles rettighete­r. Da Johnsons kropp ble funnet i Hudsonelve­n i 1992, ble det stemplet som selvmord av politiet som valgte å ikke etterforsk­e saken. I dokumentar­en leter trans-aktivisten Victoria Cruz etter sannheten bak dødsfallet.

«Suburra» (6. oktober, sesong 1). Netflix’ første originale italienske serie. Den bygger videre på filmen med samme navn fra 2015, og handler om tre menn som hungrer etter makt og penger og deres bit av Roma. Den katolske kirken, politikk og kriminalit­et i skjønn forening.

«Riverdale» (11. oktober, sesong 2). Var du også en av dem som ble hektet på første sesongen? Den lystige tegneserie­n «Archie» har blitt til en mørk og mystisk tv-serie, som en slags «Twin Peaks» for ungdom (og de av oss som nekter å bli voksne). ●● «Dynasty» (12. oktober, sesong 1). Jeg kommer nok ikke til å sitte klistret til denne serien, men det har vært en snakkis i høst, og det sies at den skal fylle tomrommet etter «Gossip Girl». Jeg kan ikke forestille meg serien uten de originale skuespille­rne som Joan Collins og Linda Evans, men jeg skal ikke avskrive den før jeg har sett noen episoder. Serieskape­rne Sallie Patrick, Stephanie Savage og Josh Schwartz har levert spennende ting tidligere, så det kan jo bli gull.

●● «Mindhunter» (13. oktober, sesong 1). Denne serien ser utrolig spennende ut etter traileren å dømme. Serien er basert på boken «Mind Hunter: Inside FBIS Elite Serial Crime Unit» av Mark Olshaker og John E. Douglas. Serien har allerede blitt fornyet for sesong to. Handlingen finner sted i 1979 og kretser rundt to Fbi-agenter som intervjuer seriemorde­re som sitter fengslet for å benytte kunnskapen til å løse nye saker.

●● Og sist, men ikke minst, oktobers store høydepunkt for veldig mange: «Stranger Things» (27. oktober, sesong 2). Etter å ha sett traileren, tonesatt av Michael Jacksons «Thriller», ser det ikke ut som det blir mindre spennende denne gangen. Og igjen ser det ut som det er Will Byers (Noah Schnapp) som er i sentrum. Opplevelse­ne han hadde i the Upside Down har endret ham og han ser ting ingen andre kan se.

 ?? FOTO: NETFLIX ?? Bildet er fra sesong to av «Stranger Things».
FOTO: NETFLIX Bildet er fra sesong to av «Stranger Things».
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway