Fædrelandsvennen

Vurderer å fortsette karrieren i USA

Conor O’brien har startet alle kampene siden overgangen i sommer. Men det er langt fra sikkert at han fortsetter i Start etter denne sesongen.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

– Jeg tror jeg har kommet inn med en vinnerment­alitet som er viktig for gruppa, sier Conor O’brien.

Det er en måned siden Start noe overrasken­de dro opp en siste signering for sommeren. Amerikaner­en ble hentet inn gratis, etter at kontrakten hans med danske Hobro gikk ut 1. juli.

Siden overgangen har midtbanesp­illeren spilt fire av fire kamper fra start sentralt i Steinar Pedersens lag. Han har kommet inn og gjort en av de tre plassene på midten til sin, og har til tider imponert i en periode hvor ting har gått litt trått for Start.

– Få START OPP

Spørsmålet er om O’brien blir å se i Start-drakten også utover dette halvåret han har kontrakt. Selv sier amerikaner­en at det ikke er noe han tenker på for øyeblikket.

– Jeg har ikke tenkt så mye på neste år ennå. Enn så lenge er det viktigste å vinne hver kamp og få Start opp en divisjon, sier O’brien.

Samtidig innrømmer den snart 29 år gamle spilleren at en overgang til USA kunne fristet.

– Dette er min åttende sesong i Skandinavi­a, og jeg har alltid sagt at jeg ønsker å spille i USA igjen. Så det er noe jeg vurderer. Men jeg liker meg veldig godt i Start, og har hatt det veldig fint den måneden jeg har vært her, sier han.

– Er det dine to valg nå: Bli i Start eller reise hjem til USA?

– Det er vanskelig å forutse hva som er situasjone­n om noen måneder. Jeg hadde noen alternativ­er før jeg kom hit også. Når tiden kommer skal jeg vurdere alternativ­ene mine, men akkurat nå er jeg veldig fornøyd med å være i Start, sier mannen fra New York.

FORNØYD SPORTSLIG LEDER

Både O’brien og sportslig leder i Start, Tor-kristian Karlsen, be- krefter at det ikke ligger en avtale om en eventuell forlengels­e av kontrakten, men at man er enig om å snakkes når tiden nærmer seg.

– Vi er fornøyd med hans inntreden i laget. Han har kommet inn med en rutine, innstillin­g og mentalitet som har vært viktig, sier Tor-kristian Karlsen.

Den sportslige lederen sier Start jobber med to planer alt ettersom hvilken divisjon man spiller i neste sesong. Enn så lenge har ingen spillere fått beskjed om at de ikke blir med til neste år. Alle har en reell mulighet til å bli med neste år, også de som er på utgående kontrakt.

I tillegg til O’brien er Gudmundur Kristjanss­on, Lars-jørgen Salvesen, Jens Kristian Skogmo og Niels Vorthoren spillere som alle står uten kontrakt neste sesong.

– Nå SJANSEN ER DER

– Alle har sjansen til å spille seg inn i 2018-planene. Så handler det om å utnytte det, og forstå at det er nå sjansen er her. Jeg opplever at noen tar den utfordring­en som forventet av en spiller som er under kontrakt, mens andre går inn i seg selv og synes synd på seg selv. De som synes synd på seg selv kommer ikke til å være med, sier Karlsen.

Han ønsker ikke å vurdere dagens Start-stall opp mot hva som trengs ved et opprykk.

– Vi forholder oss til de kampene som er igjen, og skal gjøre jobben vår der. Så gjør vi opp status etter det, sier Karlsen.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Sportslig leder Tor-kristian Karlsen i Start.
FOTO: NTB SCANPIX Sportslig leder Tor-kristian Karlsen i Start.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway