Fædrelandsvennen

Høitomt i millionkam­p

- NTB

Eirik Høitomt har vunnet 4500 travløp og vært den ubestridte eneren blant norske travkusker de siste ti årene. Lørdag kjører han karrierens største løp.

En førsteprem­ie på 1,8 millioner kroner er ikke hverdagsko­st i travets verden, men det er beløpet vinneren av det europeiske 4-årsderbyet på Solvalla kan ta med seg hjem lørdag. Den premien kan fort havne i Norge, skriver Equus.

Hingsten Born In The U.S.A.– som trenes av Nora U. Hanssen i Tranby utenfor Drammen – vant nemlig en av kvalifiser­ingene til storløpet forrige onsdag. Svenske eksperter vurderer hesten som en av de tre-fire heteste vinnerkand­idatene før finalen.

– Kapasitets­messig er Born In The U.s.a.den beste hesten jeg har kjørt. Han har hatt sine helseprobl­emer, selv om han allerede har tjent 1,1 millioner kroner. Vi får bare håpe han kan fortsette å utvikle seg, sier kusk Høitomt til Equus.

Må PRIORITERE

Han dropper V75-løpene på hjemmebane­n Jarlsberg for å kjøre storløpet i Stockholm.

– Man merker jo at man står foran et stort løp, men foreløpig har det ikke vært så veldig stor pågang fra mediene, forteller 48-åringen.

I den norske Derby-finalen på Bjerke for knappe tre uker siden ble Born In The U.S.A. nummer fem etter et tøft løpsoppleg­g.

– Han var bra i det løpet også, men enda bedre på Solvalla forrige onsdag, forteller kusken.

NYDELIG SPOR

I lørdagens finale er et vanskelig åttendespo­r byttet ut med et bortimot optimalt førstespor.

– Det er en fordel at det bare står hester på den ene siden av ham. Om vi forsvarer teten, vet jeg ikke. Jeg må kjøre litt på hestens premisser den første biten. Jeg regner med at det blir trykk i løpet uansett, og fra førstespor bør vi være sikret en fin reise. Det må man nesten regne med når man kjører om så store penger, oppsummere­r Eirik Høitomt.

Kuskeveter­anen har kjørt 36.900 travløp i karrieren. 4485 har endt med seier. Born In The U.s.a.står på sin side med ni seirer på 14 løp i karrieren.

Den norske Derby-vinneren Cokstile, kjørt av Lars Anvar Kolle, er også med i lørdagens pengestinn­e løp. Etter tredjeplas­s i kvalifiser­ingen starter han fra et mer krevende niendespor i finalen.

 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? Eirik Høitomt hadde lenge hjemmebane på Sørlandet Travpark. Nå er Drammen tilholdste­det. I morgen kjemper han om en skyhøy premiepott på Solvalla.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM Eirik Høitomt hadde lenge hjemmebane på Sørlandet Travpark. Nå er Drammen tilholdste­det. I morgen kjemper han om en skyhøy premiepott på Solvalla.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway