Fædrelandsvennen

Edvartsen tar NFF til retten

- NTB

Den profilerte dommeren Svein-erik Edvartsen vil ikke forhandle med Norges Fotballfor­bund etter å ha fått sparken. Han tar saken rett til Oslo tingrett.

– Vi ser ikke grunn til å ønske forhandlin­ger. Han vil ha jobben tilbake og erstatning for ubehøvlet opptreden fra NFFS side, skriver Edvartsen-advokat John Christian Elden i en epost til VG.

Han opplyser til avisen at han har sendt brev til fotballfor­bundet, med varsel om at klienten reiser søksmål. Norges Fotball- forbund (NFF) kan i løpet av de neste to ukene kreve forhandlin­ger, men ønsker ikke å si noe om hvor de står i saken.

Edvartsen skal ifølge Elden ha forsøkt å arrangere et møte med dommersjef Terje Hauge forrige fredag, men han skal ha takket nei til dette. I tillegg ble et møte som skulle finne sted tidlig i august, avlyst.

På spørsmål om hva som skal til for at toppdommer­en dropper søksmålet, svarer advokaten slik:

– NFF må beklage uriktige beskyldnin­ger mot ham, betale erstatning og sette ham inn i jobben igjen, og dommerroll­en fra førstkomme­nde sesong, slik de tidlige- re har avtalt.

12. august opplyste NFF at de hadde avsluttet arbeidsfor­holdet med Edvartsen, som følge av at «han har utført handlinger som er uforenlig med jobben som seksjonsle­der for samfunnsan­svar i NFF».

Forbundet skal i forbindels­e med Edvartsen-saken ha undersøkt flere titalls eposter som omhandlet den betente dommerkonf­likten i vår. Disse ble sendt til norske nyhetsreda­ksjoner, og NFF skal ha konkludert med at Edvartsen har sendt flere disse selv.

Edvartsen selv har kontant avvist at han er avsenderen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? NFF har sikret seg retten til å betale Svein-erik Edvartsen full dommerlønn også i 2018 mot at han heller ikke da dømmer kamper på toppnivå.
FOTO: NTB SCANPIX NFF har sikret seg retten til å betale Svein-erik Edvartsen full dommerlønn også i 2018 mot at han heller ikke da dømmer kamper på toppnivå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway