Fædrelandsvennen

Fjord Line planlegger utvidet kystrute

- KJETIL REITE

Hurtigruta stanser i dag i Bergen. Fjord Line mener de kan forlenge den helt til Kristiansa­nd, Hirtshals og Østlandet ved hjelp av sitt rutenett.

Fjord Line har allerede hatt møter med Samferdsel­sdeparteme­ntet om saken.

– Vi strekker ut en hånd til de som byr på kystrutesa­mbandet og påpeker en mulighet til å få enda mer ut av ruten. Et samarbeid som det vi foreslår, er logisk, også rent kommersiel­t, sier Fjord Lines Rickard Ternblom til Finansavis­en som først omtalte saken.

Samferdsel­sdeparteme­ntet skal nå lyse ut anbud for ny hurtigrute. I den forbindels­e ønsker Fjord Line et tettere samarbeid med selskapet som får tilslaget.

Fjord Line ønsker blant annet gjennomgåe­nde billetter, felles markedsfør­ing og rutetider som er mer tilpasset hverandre.

– Det som er poenget er at vi her kan få til en virtuell forlengels­e av Hurtigruta, sier Ternblom til Fædrelands­vennen.

I dag seiler Fjord Line strekninge­n Bergen – Stavanger – Hirtshals – Sandefjord. I tillegg er Kristiansa­nd med i nettverket ved at de seiler mellom Hirtshals og Kristiansa­nd i sommerhalv­året.

Fjord Line håper nå at deres ruter blir knyttet tettere med hurtigruta som går mellom Bergen og Kirkenes. Det mener de skal få opp volumet langs hele kysten.

– Det finnes mange landfaste europeere og vi tror det finnes et ytterliger­e marked, sier Tern- blom.

Det nye anbudet for ruten Bergen – Kirkenes skal deles opp i tre slik at flere aktører kan by på det. Fjord Line har ikke avgjort om de vil legge inn anbud.

– Om vi blir en av tilbyderne må vi vurdere når vi har satt oss inn i anbudsdoku­mentene, sier Ternblom.

Han avviser at det vil bli aktuelt å legge Kristiansa­nd inn på ruten som selskapets to store ferjer seiler. Disse vil fortsatt gå Sandefjord – Hirtshals – Stavanger – Bergen. I Kristiansa­nd kommer det derimot et nytt skip som skal erstatte Fjord Cat fra 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway