Fædrelandsvennen

150 på hytter må bare vente på

Her kommer Svein Egil Syrtveit i Røde Kors og Odd Inge Urdal i Setesdal Brannvesen med livsviktig­e medisiner til Gautestad. 150 tyskere og hyttefolk er innesperre­t på andre døgnet.

-

– Det er en person som trenger livsviktig­e medisiner. Da stiller vi opp med det beste utstyret vi har. Denne går både til lands og vanns, forteller Syrtveit.

Ved Suva bru ramler vannet over veien. Det er umulig å komme over med bil. Men amfibiefar­tøyet virker. Oppover mot Gautestad står folk langs veien og følger med. De vil vite nytt.

150 ER VÆRFASTE

Til sammen skal det være rundt 150 mennesker på hytter på Høgås og Gautestad nå. Rundt 40 av dem er tyskere på Misjonssen­teret.

Oppover ser vi hvor mye vannet har ødelagt. Ved Klepsland er rundt 100 meter av veien vasket i stykker. Amfibiefar­tøyet greier seg greit likevel.

– Denne greier alt, sier Svein Egil Syrtveit, før han kjører amfibiet så varmt at vi må ha en pause.

Flere steder er det så mye vann at kjøretøyet flyter. Over en strekning på rundt 400 meter står van- net 30 til 40 centimeter over veien.

Oppe ved Lauvås står pasienten i veikanten og takket for medisinene. Han vil helst ikke i avisen.

Like ved treffer vi leder i Vestre Gautestad Velforenin­g, Kai Kyllingsta­d.

– Vi har det greit. De fleste har mat nok i frys og kjøleskap. Tyskerne på misjonssen­teret trengte veldig bleier søndag kveld og mandag. Det har vi ordnet for dem, forteller han.

Kyllingsta­d sier det ikke er noe å gjøre med været. Det gjelder å ha tålmodighe­t og lytte til informasjo­n fra kommune og media.

Flere er noe misfornøyd­e med informasjo­nen fra Evje og Hornnes kommune.

UFRIVILLIG HØSTFERIE

Jan Atle Lunde, kona Marianne og datteren Lilly parkerer Mercedesen for å høre om vi vet noe om veien.

– Vi kjører litt rundt her oppe og ser på vannet – der vi kan kjøre. Vi skulle vært på jobb. Du får skrive at vi er på ufrivillig høstferie, at frysen er full og at vi har det helt greit, sier han.

Situasjone­n for veiene i område var slik mandag ettermidda­g:

Suva bru er stengt. Vannmasse-

 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Her kommer Svein Egil Syrtveit og Odd Inge Urdal oppover mot Gautestad med medisiner og nyheter om veien.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Her kommer Svein Egil Syrtveit og Odd Inge Urdal oppover mot Gautestad med medisiner og nyheter om veien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway