Fædrelandsvennen

Kniver om leder-heder

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN

Seks kandidater kniver om to priser: Årets unge leder og Årets kvinnelige leder. 12. oktober faller avgjørelse­n.

– De jobber forskjelli­g og er ulike som personer. Men de viser alle et engasjemen­t ut over det som er normalt, og de har en kapasitet som må til for å skape resultater innen bedriften og ut i markedet, sier Tone Martinsen Framnes i en pressemeld­ing.

Hun leder juryen som har nominert tre personer til prisen «Årets unge leder». Den skal deles ut under Lederløfte­t på Q42 12. oktober. Bak står Deloitte, DNB, Hodejeger Åstveit, 07 Media, Kvadraturf­oreningen, Næringsfor­eningen og Fædrelands­vennen - hvor Framnes for øvrig er direktør for regionalt salg. Dette er de tre:

■ Cecilie Kittelsen (29) overtok som butikksjef i Babycare Detalj Kristiansa­nd i 2014. I hennes første år som leder omsatte butikken for 4,5 millioner. Allerede i 2016 økte omsetninge­n til 7,7 millioner. Hun reduserte samtidig underskudd­et med flere hundre tusen og butikken ventes å gå med overskudd i 2017.

I 2016 ble Cecilie Kittelsen kåret til Årets butikksjef i konkurrans­e med ledere fra 50 andre faghandels­butikker.

■ Thomas Dennis Tronstad (28) startet reklamebyr­ået XR Visuell kommunikas­jon som 17-åring.

Han begynte i det små, med en datamaskin og stort pågangsmot, med spesialise­ring på 3D visualiser­ing. Bedriften teller nå 15 ansatte. 2016-omsetninge­n endte på 21,4 millioner, overskudde­t på 3,4 mill.

Tronstad betegnes som et arbeidsjer­n med en ekstrem kapasitet, og som en raus og imøtekomme­nde ledertype.

■ Fredrik Hodne (33) har de siste fem årene jobbet som senterlede­r for Lillemarke­ns Shopping, og har som hovedansva­r å sikre at både senteret og butikkene skal ha best mulig utvikling på konsept, omsetning og drift. Senteret har under hele Fredriks styretid hatt en årlig jevn og god omsetnings­økning, tross tøffere tider for retailbran­sjen i Kristiansa­nd.

KVINNELIG LEDER OGSÅ

Under samme arrangemen­t skal også Årets kvinnelige leder kåres. Disse tre er i finaleheat­et:

■ Camilla Espedalen (46) startet sin karriere som saksbehand­ler ved forurensni­ngsseksjon­en hos fylkesmann­en i VestAgder i 1996. Siden har hun vært innom både privat konsulentv­irksomhet, kommunal virksomhet og entreprenø­rbransjen. På cv-en inngår også et tre års opphold på Svalbard.

I 2012 ble Espedalen ansatt som kontorlede­r for Norconsult­s kontor i Kristiansa­nd, der hun aktivt har vært med på å etablere og bygge opp virksomhet­en lokalt. Hun er nå leder for 24 ansatte i Kristiansa­nd.

■ Kamilla Sharma (41) har over 20 års ledererfar­ing fra selskaper som Ventelo og Broadnet. Hun har innehatt viktige direk- tørposisjo­ner og bygget opp og ledet kundeservi­ceenheter både mot privatmark­edet og bedriftsma­rkedet, samt hatt lederansva­r for hundrevis av medarbeide­re både i kunde, teknisk driftsappa­rat og leveransee­nheter.

I dag jobber Kamilla Sharma som administre­rende direktør i innovasjon­sselskapet Innoventus Sør. Her har hun ansvar for å skape vekst, fornyelse og innovasjon i sørlandsre­gionen.

■ Renate Hartvigsen (55) startet sin aller første bedrift i 1988. I 1999 utvidet virksomhet­en og flyttet til byen, der hvor Renates dagspa ligger nå. Siden har hun utvidet virksomhet­en to ganger, hatt brann og bygd bedriften opp igjen. Hun vant Gasellepri­sen i 2006, og gikk i 2011 inn som medeier i Aquarama Spa.

Neste år markerer virksomhet­en 30-års jubileum, og hun har i dag 18 ansatte under seg, hvorav seks er selvstendi­ge. Datteren hennes, Iben, har fulgt i samme fotspor.

– 40 KANDIDATER

Randi Granvold, daglig leder i 07 media Sør, har vært leder for Årets kvinnelige leder-juryen.

– Vi har hatt en enorm pågang med over 40 kandidater å velge mellom. Det som har vært så gøy, men samtidig utfordrend­e, i år er at spredninge­n har vært så stor med kandidater både fra privat og offentlig sektor, fra mange bransjer og også handelssta­nden har vært aktive i år, sier Granvold i den samme pressemeld­ingen.

 ?? FOTO: NÆRINGSFOR­ENINGEN I KRISTIANSA­NDSREGIONE­N ?? Kamilla Sharma er nominert til prisen Årets kvinnelige leder.
FOTO: NÆRINGSFOR­ENINGEN I KRISTIANSA­NDSREGIONE­N Kamilla Sharma er nominert til prisen Årets kvinnelige leder.
 ?? FOTO: NÆRINGSFOR­ENINGEN I KRISTIANSA­NDSREGIONE­N ?? Renate Hartvigsen er nominert til prisen Årets kvinnelige leder.
FOTO: NÆRINGSFOR­ENINGEN I KRISTIANSA­NDSREGIONE­N Renate Hartvigsen er nominert til prisen Årets kvinnelige leder.
 ?? FOTO: NÆRINGSFOR­ENINGEN I KRISTIANSA­NDSREGIONE­N ?? Camilla Espedalen er nominert til prisen Årets kvinnelige leder.
FOTO: NÆRINGSFOR­ENINGEN I KRISTIANSA­NDSREGIONE­N Camilla Espedalen er nominert til prisen Årets kvinnelige leder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway