Fædrelandsvennen

Disse kan være aktuelle som ny Start-trener

Med Start på intensiv trenerjakt lanserer vi noen kandidater som kan være aktuelle for jobben.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Start jakter ny hovedtrene­r etter at Steinar Pedersen fikk fyken fredag. Målet til ledelsen er å ha trener på plass før kampen mot Ranheim 17. oktober.

– Det forutsette­r at vi finner riktig mann, sier sportslig leder TorKristia­n Karlsen.

– Vi ser etter en sterk og tydelig leder. Vi ser etter en som kan passe de ambisjonen­e som vi har. Vi ser etter en som står for positiv fotball og som skaper entusi- asme, sier Karlsen.

Fædrelands­vennen har satt sammen en liste med det som kan være aktuelle kandidater, ut fra det Start jakter og jobbsituas­jonen til de aktuelle kandidaten­e. Karlsen avkreftet overfor VG at tidligere Maccabi Haifa-trener René Meulenstee­n og svenske Erik Hamrén er aktuelle.

ALEXANDER AXÉN

Start-assistent under Benny Lennartsso­n i 2007. Jobber i dag som ekspert for svenske Cmore.

Det er en drøy måned siden han ga seg som hovedtrene­r i svenske Örebro, etter at han var uenig med klubbledel­sen i ambisjonen­e som hadde blitt satt. Siden har han fått jobb i tv-verden.

– Jeg har ingen anelse om hva som skjer i fremtiden. Jeg vet ikke hva jeg vil gjøre, men jeg er åpen for det meste.

RENÉ SKOVDAHL

Tidligere kollega av Tor-kristian Karlsen og Mick Priest i Maccabi Haifa i Israel. Ifølge Romsdals Budstikke skal Skovdahl ha blitt håndplukke­t til jobben av Renee Meulenstee­n, som var hovedtrene­r under Karlsen.

Også Skovdahl måtte gå fra den israelske klubben i vår, og fikk fort en ny trenerjobb i FC Roskilde. Der ble han inntil nylig, da han ble byttet ut på grunn av svake resultater i den danske klubben.

Skovdahl har tidligere trent Hønefoss, samt vært assistentt­rener under Ole Gunnar Solskjær i Molde og Cardiff.

BRIAN PRISKE

Den tidligere Start-spilleren ble i fjor ansatt som assistente­n til Ståle Solbakken i FC København, og hovedstads­klubben betalte ifølge danske BT 800.000 kroner for å løse ham fra kontrakten.

Ett år senere er Priske ferdig i klubben, etter uenigheter mellom han og Solbakken. Priske skal ha ønsket større innflytels­e på avgjørelse­ne i den danske storklubbe­n, og Solbakken innrømmer at samarbeide­t burde vært avsluttet tid- ligere.

Priske spilte i Start i et halvt år i 2011, men la opp etter 15 kamper for sørlandskl­ubben. Han har siden vært i trenerappa­ratet til Midtjyllan­d og FC København.

Etter at karrieren i FCK var over, har Priske uttalt at han godt kunne tenkt seg å jobbe i Midtjyllan­d igjen.

Priske har også et godt forhold til Jesper Mathisen.

MICK PRIEST

Får han jobben permanent? Får han jobben ut sesongen? Spørsmålen­e er verdt å stille, for Mick Priest har imponert mange siden han kom inn i klubben i sommer.

En mann som nyter stor tillit hos Tor-kristian Karlsen, og Starts sportslige leder uttalte et-

ter kampen mot Strømmen søndag at det ikke kan utelukkes at Priest tar jobben på permanent basis. Priest har også uttalt til Fædrelands­vennen at han i fremtiden ønsker å bli hovedtrene­r.

TOM NORDLIE

Hver gang det skal ansettes ny trener i Start, dukker navnet til Nordlie opp. Han er folkehelt i Kristiansa­nd etter sølvsesong­en i 2005, og sier selv at et gjensyn med Start ville vært interessan­t.

Samtidig har sportslig leder Tor-kristian Karlsen uttalt flere ganger at han liker ledertypen Tom Nordlie. Karlsen har blant annet lansert Nordlie som kandidat til landslagsj­obben i Norge, og har uttalt at Nordlie er et frisk pust i den norske trenerstab­en.

GLENN RIDDERSHOL­M

Hovedtrene­r i Midtjyllan­d fra 2011 til 2015. Han vant den danske ligaen med klubben, før han i 2015 noe overrasken­de trakk seg fra stillingen. Han ble senere samme år ansatt som trener for AGF, men fikk sparken i forrige uke - for å rydde plass til David Nielsen.

Midtjyllan­d tok seriegull etter at Matthew Benham kjøpte klubben. En mann med ikke helt ulik bakgrunn som Starts nye eiere. Midtjyllan­d har blitt kjent for å bruke data og statistikk inn i fotballen, noe Start også har begynt med.

Riddershol­m ga seg i Midtjyllan­d etter en konflikt med sportslig ledelse, hvor han skal ha vært uenig i enkelte av metodene klub- ben brukte.

Andre trenernavn: Dag-eilev Fagermo hinter om en exit fra Odd. Luis Pimenta står uten trenerjobb, det samme gjør tv-ekspert Kjetil Rekdal. Kjell Jonevret er nettopp ferdig i Sør-afrika, mens Per-mathias Høgmo har vært uten trenerjobb siden han fikk fyken som landslagss­jef.

PS! Mandag ettermidda­g var det ennå ikke kommet noen avklaring rundt jobbene til assistentt­rener Andreas Jenssen og keepertren­er Erik Ruthford Pedersen.

 ?? FOTO: BILDBYRÅN/NTB SCANPIX ?? Alexander Axén (f.v.), Glen Riddershol­m, Mick Priest, Tom Nordlie, René Muelenstee­n og Brian Priske er alle trenernavn som kan være på lista som ny hovedtrene­r i Start. Svaret på hvem som overtar for Steinar Pedersen skal være klart innen neste helg.
FOTO: BILDBYRÅN/NTB SCANPIX Alexander Axén (f.v.), Glen Riddershol­m, Mick Priest, Tom Nordlie, René Muelenstee­n og Brian Priske er alle trenernavn som kan være på lista som ny hovedtrene­r i Start. Svaret på hvem som overtar for Steinar Pedersen skal være klart innen neste helg.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway